torsdag 30 juli 2009

IP-adresser är lika med makt

(fan, jag skulle ju läsa lite till, men jag var bara tvungen!)

Det är så kul när man som blogginnehavare har koll på sina besökares IP-adresser. Då kan man till exempel se ifall någon anonym har skrivit tidigare som någon annan. Mycket underhållande, även om man undrar hur folk är funtade egentligen! Ifall man till exempel låtsas vara någon man inte är. Ett roligt exempel kan ni hitta i DET HÄR INLÄGGET på Lady Dahmers blogg. Det finns människor till allt, som de brukar säga. Allvarligt talat, ni måste läsa, det är så himla roligt (och patetiskt!).

Nu orkar jag förresten inte lägga upp mina "snygga" godnattbilder längre (eh...mjukdjuren och all annan rekvisita tog slut!). Jag gissar att ni hoppar av glädje.

Guten Nacht!

/H

Huh?

Det regnar, åskar och HAGLAR. Va?! Jag trodde att det var juli, snart augusti, men kanske inte? Härligt sommarväder i alla fall!

/H

onsdag 29 juli 2009

Godnatt! (8)


/H

Where are you, bed?

Undrar om jag har fått gjort något vettigt idag? Jag har visserligen diskat, fixat mat, städat lite i köket, samt läst ytterst lite i min kursbok. Typiskt. Det var ju det jag skulle göra idag! Istället har jag gått runt och tänkt på mat. Och läst bloggar och bloggat själv. För att ge mig lite credit kan sägas att jag i alla fall har försökt att läsa flera gånger, även om det gick dåligt samtliga gånger. Boken är helt enkelt inte tillräckligt intressant! (oj! nu fick jag en flashback! min pianolärare sade jämt "det svåraste här i livet är att hitta en låt som Hannah Magnusson vill spela!" (jag hette Magnusson då)). Det verkar vara detsamma när det gäller kursböcker. Fast det kanske är ett faktum? Allt som man måste göra känns mindre lockande än allt annat. Faktiskt.

Jag känner mig som en dålig människa som inte hinner åka och kolla på slott med Cecilia imorgon. Jag måste helt enkelt läsa min kursbok och jag måste se till att det är städat här till på fredag när min grupp från kursen kommer hit för att förbereda inför måndagens onlineseminarium. Hur som helst får vi kolla på slott nästa vecka i alla fall!

Shit. Jag kom precis på att jag måste transkribera den här veckan. Jag har inte gjort en enda transkription! Usch, vad trött jag blir på mig själv! Shame on me!

Jag får nog gå upp klockan sju imorgon. Eller åtta i alla fall. Pust.

/H

tisdag 28 juli 2009

Godnatt! (7)


/H

ihatemyself

Men suck på mig! Jag har verkligen inte läst så mycket som jag skulle idag. Det är verkligen dags att läsa ut boken nu. Eftersom jag är väldigt trött blir det nog bara läsning och sedan sängen.

Glöm inte att kolla in min andra blogg HÄR!

/H

Bad girl

Usch. Idag borde jag läsa minst 130 sidor. Suck och stön! (jo, jag vet att jag klagar!) Dålig som jag är gick jag inte upp förrän halv elva, trots att klockan ringde vid nio som ju ändå är en ganska schysst tid att gå upp. Och plötsligt är klockan ett! Shit, vad tiden går. Dags att läsa nu. Wish me luck!

/H

måndag 27 juli 2009

Godnatt! (6)


/H

Good and bad

Kul att jag har spenderat dagen med att laga LCHF-mat, diska samt skriva blogginlägg både här och DÄR. Det jag verkligen borde ha gjort är att ha läst klart min bok. 100 sidor borde jag ha läst, men jag har bara läst 30. Suck på mig! Nåja. Vi får väl hoppas att min hälsa blir bättre i alla fall. Trist vore det ju annars.

Förresten. Jag misstänker att min LCHF-blogg håller på att gå om den här bloggen. Efter en (egentligen två) dag(ar)! Galet, men väldigt kul.

Nej. Nu är det verkligen dags att gå och lägga sig.

/H

GRATTIS DAVID!

Flera år gammal bild när Davids hår inte var 5 meter långt och när skägget bara var hälften så långt. Hello, vilden!

GRATTIS, DAVID! Idag fyller du 28 bast. Med andra ord är du nu en man i 30-årsåldern, inte i 25-årsåldern, som Samuel har upplyst oss om! Hoppas att dagen blir fin trots att du jobbar nästan hela tiden! Och hoppas att de inte ger dig tårta på jobbet som du måste avstå ifrån för att du LCHF:ar! Jag tänkte fixa något LCHF-vänligt till dig (jojomensan, jag är världens bästa flickvän!) ikväll. Nu måste jag duscha och springa till affären innan du kommer hem! Grattis igen!

Efter tolvslaget inatt fick David den här Rockysamlingen. 10 år med Rocky, helt enkelt. Jag tror att han uppskattade den. Särskilt med tanke på att boken vägde närmare 3 kilo!

/H

Blogglistan försvinner

Eftersom jag inte tycker att blogglistan funkar särskilt bra (även om den är en bra accessoar) så har jag beslutat mig för att använda mig av bloglovin' istället. Bli gärna prenumerant för att lätt kunna se när jag uppdaterar. Med andra ord försvinner nu min blogglista, så om ni gillar några av bloggarna där är det dags att bokmärka dem (eller alternativt lägga till dem i bloglovin', smart grej det där!).

Kul att jag följer mer än 25 bloggar. Jaysus! Vissa är i och för sig dåliga på att uppdatera och det kanske är bra?

Nu är det dags att läsa Att göra kön igen. Jag ska helst läsa ut den idag. Imorgon måste jag börja läsa en bok som heter Sexuality (Jeffrey Weeks).

/Hannah

Bloglovin'

Följ min blogg med bloglovin

söndag 26 juli 2009

Godnatt! (5)


/H

Hey! I've got a message and tonight I'm gonna send it!

Nu finns ett stycke vegetarisk LCHF-blogg i mitt namn. Jajamensan, ni läste rätt! Ni hittar den HÄR. Liten varning dock: det ser ut som om en 6-åring tillsammans med en clown har gjort layouten. Bara så att ni vet. Hm.

Enjoy! (och om ni tycker att LCHF är fjantigt eller något så behöver ni faktiskt inte gå in och kolla. eller jo, förresten. ni måste se sexåring-slash-clown-layouten!)

Auf Wiedersehen.

/Hannah (snart vegetarisk lchf-are tillsammans med David)

Vegetarisk LCHF-blogg?

Hm. Jag fick en idé. Varför inte skapa en vegetarisk LCHF-blogg med start imorgon? Vore inte det lite kul och intressant? Och då menar jag att jag ska starta en till blogg, inte ändra på den här (oh, nej! aldrig att jag slutar skriva om min intressanta skolångest och mina intressanta betyg! det kan ju ingen leva utan!).

Jag kom på den här idén när jag försökte leta efter vegetariska LCHF-bloggar (som bara handlar om just det), utan att hitta någon bra. Jag har egentligen bara hittat en blogg som kallar sig för vegetarisk LCHF-blogg, men jag tyckte inte att det var det eftersom det fanns recept på fisk och skaldjur där. För mig är inte det vegetariskt, så jag tänkte som sagt starta en egen. Vad tror ni? Vem vet, jag kanske inte ens klarar en dag med LCHF! Fast jag hoppas verkligen det.

/H

lördag 25 juli 2009

Godnatt! (4)


/H

Peppen!

Jag är så sjukt pepp på LCHF (Low Carb High Fat) efter att ha läst lite av den stora skryttråden! Jag känner nästan för att börja idag, men jag tänkte vänta tills på måndag. Jättemånga människor har blivit av med magproblem, halsbränna och sömnproblem genom att lägga om kosten på det här sättet. Alla säger att de mår bättre och är mycket piggare. Och de har också gått ner mycket i vikt. Det enda jag bävar för är omställningsbesvären som kan uppkomma den första veckan eller veckorna. Hoppas att jag kommer lindrigt undan.

Förresten har David också tänkt prova på LCHF, om än kanske på en lite mindre strikt nivå. Det underlättar verkligen för mig då det skulle vara jobbigt att se honom käka kolhydrater hela tiden.

Det här känns lite som mitt sista hopp. Det funkar ju inte med svältdieter! Sötsuget försvinner aldrig. Med LCHF ska det verkligen göra det, så jag tänker absolut ge det en chans. Fat for the win, eller något!

/H (-opplös?)

Godnatt! (3)


/H

fredag 24 juli 2009

Besök från Pennybridge

Som ni nog kommer ihåg var min familj från Örebro här i veckan. De kom i lördags och åkte hem i mitten av veckan. Pappa, hans fru Anna och mina syskon Sebbe, Becca och Felicia var här (plus lillen i Annas mage!).

Hela vardagsrummet var belamrat med sovande tonåringar...

...som verkligen inte ville vara med på bild!

Varje morgon fixade jag frukostbuffé till oss och gästerna. Den var uppskattad!

Mer frukostbuffé.

Och ännu mer frukostbuffé!

Vi spelade kubb. Tyvärr vann dessa karlar mot oss tjejer! (Sebbe, David och pappa)

Som vanligt vägrade Becca att visa ansiktet på bild. Felicia var lite mer avslappnad.

Vacker himmel.

Där satt vi efter "matchen" och tittade på den fina utsikten.

Kubbilubb.

Tyvärr har jag bara dåliga mobilbilder från danmarksresan, så det känns onödigt att lägga upp dem.

/H

172,5 högskolepoäng, pärlor och pannkakor

Åh, jag fattar inte! Jag fick VG på min hemtenta i genusvetenskap! Det är helt otroligt! Och jag är så himla glad! Här gick jag runt och oroade mig för att jag skulle få göra om den eller något (ja, vad vet jag? det är som sagt första gången jag skriver något sånt här på universitetet. det är ganska långt ifrån det jag brukar göra, nämligen olika sorters språkstudier). Ok, jag fattar att ni inte bryr er om mina betyg, men jag var tvungen att dela med mig lite av glädjen!

Samuel, Davids pärlplattekompis, är här över helgen eftersom de båda ska ställa ut sina fina pärlplattor på Möllevångsfestivalen i Malmö. Om ni har chansen borde ni gå dit, särskilt då man kan göra sin egen pärlplatta i deras partytält. Om ni vill se vad David har pärlat kan ni titta in HÄR och HÄR hittar ni Samuels verk.

Samuel måste lida av någon sjukdom. Sist han var här lagade han ju supergod mat åt oss. Och imorse bestämde han sig för att göra amerikanska pannkakor till oss. Vi tackar och tar emot, särskilt med tanke på hur bra han är på att laga god mat!

Yum!

Ok, inte världens bästa bild, men ändå! Amerikanska pannkakor med blåbärssylt. Supergott!

/Hannah (blivande genusvetare?)

Godnatt! (2)


/H

onsdag 22 juli 2009

Godnatt!


/H

What the...?!

Men helvete! Glassbilen kom ju aldrig! Taskigt värre. Nåja, jag köpte mig lite billigare glass på Willys...

Dags att läsa lite och sedan sova. Imorgon måste jag plugga och jobba på dagen eftersom jag ska träffa Alex på kvällen.

/H

Haven

Ibland önskar jag att jag hade en enslig sommarstuga någonstans. Helst i ett annat land (France?). Där man bara kan komma bort från allt. Gömma sig om så behövs. Läsa en bra bok (HP?). Äta gott (Ben & Jerry's?). Leva för sig själv och ingen annan. Göra som man vill när man vill. Just nu känns det inte som om jag skulle kunna åka någonstans om jag verkligen behövde det. Jag kan inte ens åka "hem".

Jag fick en påminnelse via sms att glassbilen kommer hit idag. Jag tror faktiskt att jag kommer köpa lite (mycket?) glass. Det är en sådan dag idag. Det regnar, jag är uttråkad och längtar efter något bättre. Perfekt glassdag med andra ord (klart att man inte behöver sol för att äta glass!). Dessutom är det nog bäst att passa på eftersom jag har tänkt börja med en ny diet, eller vad man ska kalla det, på måndag. LCHF. Low Carb High Fat. Hejdå kolhydrater, liksom. Jag vet att det är kolhydraterna som är problemet (plus för lite motion). Jag har blivit inspirerad av Lady Dahmer som inte bara har gått ner i vikt med LCHF, utan också blivit av med sina mag- och sömnproblem. Nu har jag blivit så tjock att jag känner att jag behöver ta till något drastiskt. Som tur är är LCHF ingen svältdiet. Tvärtom ska man äta en hel del kalorier och då ganska mycket fett och protein (för det passar ju en vegetarian, ehe...!). Jag hittade en liten lista för vad man bör respektive inte bör äta när man följer en vegetarisk LCHF-kost (om ni skulle undra!).

Dagens nöjdhetsfaktorer:

  • Jag och Cecilia ska göra en massa utflykter de kommande veckorna. Slottsbesök, bad på fina stränder samt stadsshopping står på schemat.
  • Jag ska snart äta glass! (yes, jag vet att jag är tragisk!)
  • Imorgon kommer sötaste Alex hit igen. Det ska bli så kul att träffas och minst lika kul att träffa hennes karl för första gången.

Cheer up my friends all say.

/Hannah

måndag 20 juli 2009

Hej, det är jag som är Dum

Eh. Jag måste förtydliga mitt förra inlägg lite, så att ni inte tror att jag är blind alternativt dum (även om det sistnämnda nog stämmer!). Jag skrev som ni kanske läste att min blogg låg som nummer 28 på Veggietoppen, vilket jag tyckte var märkligt. För hur kunde jag gå från 80-någonting till 28 till 20 till 18?! Så stor är inte min blogg! (herrejisses, den är som ni nog vet superliten! om jag har tur har jag 10 besökare på en dag)

Nu till förklaringen. Jag kollade på Veggietoppen 00.30 inatt. Alltså idag, den här veckan. Som jag har förstått det uppdateras Veggietoppen varje vecka och eftersom det klockan 00.30 inatt var ny vecka och att någon stackare kollade in min blogg efter 00.00 verkade min blogg superpopulär! Som sagt; jag tyckte att det verkade lite konstigt! Ganska snart förstod jag hur som helst hur det ligger till. Ack, så självgod och tunnelseende man blir när man (tror att man) är berömd!

Ok, ni kanske inte ville läsa den här förklaringen, men jag ville bara försäkra mig om att ni inte tror att jag vänder på siffror när jag läser eller något. Sådetså.

Tivolibesöket med familjen var mycket trevligt, förutom ett par regnskurar! Jag åkte allt. Problemet är att jag blir illamående och får huvudvärk av alla karuseller! Jag känner mig gammal. Trots att jag tycker att det är roligt.

Nu ska vi spela Buzz!

/Håh (på slutet)

Nämen!

(nej, nu blev jag bara tvungen att skriva en grej!)

Min blogg är tydligen nummer 28 på Veggietoppen. Fan, vad ballt! Det kanske börjar bli dags att skriva lite mer om veggiegrejer med andra ord? Kul är det i alla fall, även om Veggietoppens lista inte är så lång och även om jag inte har så många läsare. Tack till er som läser!

/Hannah (glad!)

söndag 19 juli 2009

Pausbild

(jag har en liten bloggpaus eftersom pappa, Anna, Sebbe, Felicia och Becca är här och hälsar på! imorgon åker vi till Köpenhamn och Tivoli!)

Höst i Lund (jodå, den närmar sig!).

Nu lite Harry Potter och sedan sovdags!

/Hannah

fredag 17 juli 2009

I love Austen

Jag var bara tvungen att göra det här testet! Jag blev precis den personen jag ville vara, trots att jag var säker på att inte bli det eftersom jag fick hejda mig själv från att fuska och svara det som stämde bäst in på Lizzie. Äsch. Vilket pladder! Om ni också är Jane Austen-fans kan ni också göra testet!

I am Elizabeth Bennet!


Take the Quiz here!



/Hannah (aka. Lizzie Bennet!)

Shopaholic?

Om man kan sitt långa VISA-kortnummer utantill, betyder det att man handlar för mycket då? Just wondering!

/H

torsdag 16 juli 2009

Too tired

Nej, det får bli uppdatering imorgon istället! Nu ska jag se en film och sedan lägga mig. Imorgon är det dags att tvätta igen (gjorde jag inte det nyss?!). Dessutom blir det storhandling eftersom pappa, Anna och mina tre syskon kommer på lördag. Vi lär ju behöva lite frukostmat, om man säger så!

À demain, mes ami(e)s !

/H

Jag är sjukt trött på lärare...

...som närmast lovar bra betyg till flera studenter och sedan lämnar över själva rättningen till en helt annan lärare som tydligen har helt andra kriterier. Tack!

...som är den "rättande läraren" som man aldrig tidigare har träffat och som ger en dåliga betyg utan att kunna ge ett bra svar på varför så att man kan förbättra sig till nästa gång. Tack!

...som antecknar att man har fått ett sämre betyg än det man faktiskt fick och dessutom räknar fel så att slutbetyget blir ett helt annat än vad det skulle vara. Tack!

...som inte ens tar sig tiden att påpeka att de inte kan öppna en grupps dokument på ett onlineseminarium, vilket gör att gruppens medlemmar inte blir registrerade som deltagare på det obligatoriska seminariet. Tack!

Om jag har varit med om detta? Japp, inom loppet av ett par veckor! Jag tror och hoppas att jag blir en bättre lärare än dessa personer.

/H

Bloggreklam

(för mina hardcorefans som har svårt att leva utan den här bloggen. ehe...!)

Imorgon tänkte jag skriva om:

  • Utomhusbiobesöket
  • Mitt nya träningsmotto
  • Mitt avundsvärda liv (ahahahahahahahaha!)
  • Varför min bakgrundsdesign stör mig
  • Saker jag borde göra, men inte orkar

Detta lär ni ju se fram emot! (jomenvisst...)

/H

onsdag 15 juli 2009

Med risk för att låta extremt nördig (igen!)

Jag har sett Harry Potter and the Half-Blood Prince idag!!! Den var apbra (nu tycker jag visserligen att det mesta som har med Harry att göra är bra bara för sakens skull, men ändå!), men som vanligt var det vissa grejer de inte borde ha ändrat. Saker som inte ens hade varit så mycket svårare att filma/göra än det de använde (för det vet uppenbarligen filmgeniet Hannah, ehe...). Man skulle kunna tro att en ny film stillar abstinensen lite, men icke! Den blir bara värre och man vill bara ha mer. Ge mig nästa film liksom!

Det var jättekul att träffa Malin igen (alltså bruden som följde med på Harry!). Vi hade verkligen apkul och bara pratade hela tiden (ok, inte under filmen. vi är ju inte dumma i huvudet!). Tack för det suveräna sällskapet!

Idag har vi (= jag och David) gymmat/simmat och sedan städat hela dagen. Tänk om vi vore lika aktiva och duktiga varje dag! Nåja, man får kanske vara glad för de dagar man är det?

Dags att läsa lite Harry på franska och sedan sova. Jag försöker förtränga att jag aldrig någonsin kommer älska någon bok så mycket som jag älskar den här serien. Det finns inte en chans.

Godnatt alla trevliga bloggläsare (idag hade jag visst ovanligt många!).

/H (-ermione? -arry? -edwig? -orace? -annah!)

måndag 13 juli 2009

Dagens lunch+bio

Eftersom jag har ytterst lite att blogga om tänkte jag bjuda på en bild av dagens lunch:


Idag tänkte jag att jag skulle vara lite nyttig för en gångs skull, så det blev en sallad med olika grönsaker och bönor tillsammans med en tacodipp (om jag har en dipp till min sallad är det alltid tacodipp. så avancerad och varierad är jag!). Som vanligt när jag äter sallad tänkte jag att jag borde äta sallad oftare eftersom det är så gott, nyttigt och lättlagat. Ändå blir det mycket sällan. Weird!

Imorgon ska jag och David gå på gratis utomhusbio. Det ska bli jättemysigt! Vi ska se en skånsk komedi som heter Mañana. Det blir mycket bio den här veckan. Jag och Malin ska som tidigare nämnt gå på Harry Potter and the Half-Blood Prince på onsdag. Här kommer en trailer för filmen vi ska se imorgon (visst verkar den kul!?):



Nu tror jag att jag och David ska (hör och häpna!) kolla på en film. Vi är mycket nyanserade, som ni märker. Ehm...

/Hannah

söndag 12 juli 2009

Imse Vimse Spindel...

Jag vet inte varför spindlar och andra äckliga insekter älskar vårt hem. Jag förstår verkligen inte! Är det för att David har världens spindelfobi? Och att spindlarna på något sätt känner av det? Vill de jävlas med mig? Det känns nämligen så! För gissa vem som får ta hand om varenda spindeljävel? Jo, ni gissade rätt. Jag. Me. MOI! Jag vet inte hur många spindlar (och andra insekter!) jag har släppt ut de senaste veckorna. Ja, jag släpper ut dem. För det första tycker jag att det är äckligt att döda insekter och för det andra försöker jag tänka som Dr. Seuss: "a person's a person no matter how small!" (även om de amerikanska abortmotståndarna gravt misstolkade budskapet! sedan kan man ju fråga sig om insekter är personer. hm).

Igår kväll hittade David en "skitstor" spindel i badrummet. Givetvis sprang han därifrån och gick och lade sig istället. Själv såg jag den inte eftersom jag låg och sov. Hela dagen har jag undrat vart den har tagit vägen, då toadörren har varit stängd hela natten. Nu för en stund sedan hittade jag den igen. Jag måste hålla med David om att den var skitstor (och skitäcklig!). Titta och njut (men ignorera gärna dammet! ja, vi ska städa snart!):


Dags att sova! Imorgon ska ju hemtentan lämnas in.

/Hannah (insektsjägaren)

Update

Igår gjorde jag inte så mycket, men jag gick i alla fall upp klockan sju för att tvätta kläder. Bra, va? Sedan fixade jag i och för sig klart min hemtenta, så det måste jag få guldstjärnor för.

Idag
har jag jobbat på min tjockismage, den börjar bli riktigt fet nu, ni skulle se alltså! Med andra ord har jag inte gjort något vettigt, bara ätit och glott på tv. Ja, jag vet att jag är en hemsk människa. Om jag orkar ska jag jogga lite eller något (eller kanske imorgon? ehe...). Jag har pratat med världens bästa Johanna och blivit sjukt sugen på att åka och hälsa på henne i Stockholm (vegankollektiv for the win!).

Imorgon ska jag gå upp tidigt, åka till skolan och lämna in min hemtenta. Scary! Dessutom har jag en bok som måste lämnas tillbaka till biblioteket (ooh, how interesting!). Jag antar att jag borde försöka röra på mig lite. Jag borde nog gå till och från skolan, helt enkelt. Det blir mer än en timmes promenad. Jag är trött på min tjockismage!

För övrigt hatar jag mitt hår och min nya frisyr. Jag fattar inte varför frisörer varken kan lyssna eller se alla detaljer på en bild (det skulle ju inte vara kortare på ena sidan, va fan!). Helt jävla galet! Men, men. Jag får väl se ut som en man alternativt en tant tills håret växer ut (i alla fall på den "korta" sidan, suck!).

/H (dålig människa på alla sätt och vis)

lördag 11 juli 2009

Secret revealed!

Ok, nu kommer det! Hemligheten som jag inte har fått avslöja på så himla länge! Ni hade rätt; det handlar om bebisar. Det är någon som är gravid och jag är superglad över det! Nej, kära ni, det är inte jag som är gravid (I wish!), utan min pappas fru Anna. Jag ska få ett sjunde syskon! (jojomensan!)

Jag som har bebisabstinens ungefär jämt blev helt till mig. En liten bebis i familjen igen, det var ett tag sedan! Mitt yngsta syskon, Isak, är redan 11 bast, så det var på tiden (även om jag misstänker att det här blir sista syskonet, pappa börjar trots allt närma sig 50). Vem vet, nästa gång kanske det är min tur? (yeah, right! först ska jag gå klart utbildningen och sedan jobba minst ett år, så om minst 3,5 år alltså!)

Hur som haver är jag jätteglad att jag ska få ett litet syskon till. Det enda tråkiga är att pappa och Anna bor i Örebro, vilket ligger ungefär 50 mil härifrån. Med andra ord åker vi inte dit särskilt ofta.

Om jag inte minns fel är det i slutet av oktober som bebben kommer. Jag längtar!

Det verkar som om pappa, Anna och tre (+1) av mina syskon kommer hit till Lund på torsdag. Det ska bli jättekul (särskilt att se Annas mage, haha!). David tycker också att det ska bli kul, även om han mest ser fram emot att träffa min pappa som han kommer så bra överens med (datorer, datorer och åter datorer!).

Ok, nu vet ni det. Hoppas ni är nöjda nu!

/Hannah (snart storasyster igen!)

Nu har jag varit duktig igen

Åh, vad skönt! Idag tog jag mig i kragen och skrev klart och ändrade det som behövdes i min hemtenta i genusvetenskap. Den skrivs ut just i denna skrivande sekund. Det känns underbart! Jag är bara lite ängslig över hur den kommer betygsättas. Jag känner (för en gångs skull!) inte att jag måste ha VG (det är trots allt en sommarkurs och jag måste vila upp mig innan hösten), men jag "måste" däremot få G, annars vet jag inte vad jag tar mig till! Jag har varken tid, ork eller lust att göra omtenta på det här. Eftersom jag tidigare bara har pluggat språk så har jag ingen aning om huruvida det jag har skrivit är bra eller dåligt. Vad vet jag? Det är första gången jag skriver på svenska på universitetet! Jaja. Den som lever får se, antar jag. Själv tycker jag att min hemtenta är ganska bra. Jag är nöjd (ända tills jag får ett underkänt, eller något!).

Plaudite!

/Hannah

torsdag 9 juli 2009

Yay, jag kom in!

Jamenjaha! Jag kom visst in på kandidatkursen i engelska. Och nybörjarkursen i latin, del II. Ok, nu är det visserligen platsgaranti till båda, men ändå! Man kan väl i alla fall få låtsas att man har fightats om platserna?

Som det ser ut just nu kommer jag försöka läsa 150% i höst (45 högskolepoäng), alltså både engelska (heltid) och latin (halvtid). Det gick sådär sist. Egentligen funkade det bra, det var bara det att jag satsade lite mer på latinet än på min franska kandidatuppsats, vilket var väldigt olyckligt. Som tur var blev den klar i februari, så nu hoppas jag bara att jag blir klar med min engelska kandidatuppsats i tid nu i höst. Jag måste helt enkelt prioritera den.

Dagens nöjdhetsfaktorer:

  • Jag vet vad jag ska göra i höst. Det känns bra!
  • Jag hämtade ett paket med böcker idag! Tre Jane Austen, en fransk bok av Anna Gavalda och bäst av allt: Harry Potter et les reliques de la mort! (sjunde Harry Potter-boken på franska. jag har inte läst den på franska än, helt galet dåligt!).
  • Jag fick hem lite kläder från H&M och det var bara en liten billig reagrej som inte passade alls, men om jag går ner 15 kilo kanske jag kan ha den? (ehe...) Det blir nog billigare att inte skicka tillbaka den. Hur som helst är jag glad för kläderna som passade. Koftor för 49,50:- är ju inte helt fel!

Nu får det vara sluttjatat! Imorgon har jag tvättid klockan sju. Jippie. Verkligen.

Cheers!

/Hannah (en av "få" som kom in!)

Trött på't

Gud, vad avundsjuk jag är på alla människor som har ett fungerande band. Det hade ju inte varit fel, om man säger så. Det har jag velat ha sedan jag var 10 bast och startade band med mina fyra bästisar (vi tänkte bli nya Spice Girls, med andra ord skulle vi bara sjunga och dansa, inte skriva låtar eller spela något instrument). Vi ringde till och med till någon skivbolagssnubbe och sjöng för honom (I'm not kidding!) direkt i telefonen. Han bara: "Eh...jaha. Det lät ju bra. Men ni kanske kan skicka in ett band?". Och då kommer vi till det som alltid händer när jag (eller någon annan) får en sjukt bra och fjärilar-i-magen-spännande idé; folk är plötsligt inte lika intresserade längre. Det var en kul idé, men det blir inget av den, liksom. Så är det alltid. Alltid. Det är alltid jag som vill mest, även om det inte verkar så i början. Och det är alltid jag som blir mest besviken. Varenda jävla gång.

Jag har fått för mig att det är svårare för tjejer att hitta band. Jag tycker att det är ganska uppenbart (såvida jag inte suger? men då vore det konstigt att Morgan lät mig sjunga på alla de där tillställningarna när jag var yngre!). Det enda folk vill ha sångerskor till är antingen dansband, coverband eller för att sjunga hemska operaliknande refränger i någon ännu hemskare rapcorelåt. Jag mår dåligt bara jag tänker på det.


Om jag hade varit bättre på att spela gitarr så hade jag nog försökt lite mer solo, vilket jag ändå har tänkt göra (trots att jag är kass, alltså). Jag tänkte göra en Lily Allen och försöka hitta fans på internet först och främst. Men frågan är om det någonsin blir av? Fast det måste det. Det är min största dröm, som jag har haft så länge jag kan minnas. Man kan väl inte ge upp en sådan dröm vid 23? Då kan man lika gärna gå i graven direkt.

Välkomna till klagomuren förresten!

/Hannah

onsdag 8 juli 2009

Uttråkade människor gör impulsiva saker

Eh, jaha. Jag var som sagt lite uttråkad tidigare idag. Så jag åkte in till stan och brände en massa pengar. Jag "köpte" till exempel en ny frisyr som får mig att se ut som en man. Ni får bestämma ifall det blev bättre eller sämre. Efter bara en stunds klippande kände jag mig jätteful och väldigt missnöjd, men när det närmade sig slutet tyckte jag i alla fall att det kändes ok. Men i början tänkte jag till exempel "Vart tog mitt hår vägen!?", "Vad har människan gjort?!", "Jag ser ut som en man!" und so weiter, und so weiter.

Jag har försökt ta kort på spektaklet utan att lyckas särskilt bra. Jag lägger ändå upp ett par bilder, för vem vill inte kunna skratta åt andra? Jamennifattar.

Två "före"-bilder:


Och ett par "efter"-bilder (ignorera minerna och kolla på håret istället!):

Ja, ni ser rätt! Det är längre på ena sidan.

Eh, som sagt: ignorera minerna!


Så ser jag ut nu. Tyck vad ni vill och lämna gärna en kommentar!

/Hannah (the man)

Bored

Nej, vet ni vad! Jag tänker inte sitta och läsa och ändra i min hemtenta idag. No way! Fy, vad trist! Det är det sista jag känner för att göra. Jag är sjukt uttråkad, samtidigt som jag känner mig trött och lat. Det är mitt absolut värsta tillstånd; man vill göra något kul, men har inte lust eller ork till något alls. Nåväl. Jag har i alla fall varit ute på en 45-minuterspromenad.

Det enda jag ser fram emot idag är att (hem)glassbilen kommer ikväll. Jo, jag menar't! Det är nostalgi, det! Lätt att jag ska köpa ett storpack med olika glassar. Lätt!


Jotack!

Man kanske borde åka in till stan och shoppa eller något? (vad kul att det lät som om jag är rik, det är jag verkligen inte!) A bientôt !

/Hannah (blä)

Yes, I'm nerdy

Ok, jag vet att jag är världens töntigaste nörd och sånt, men HERREJESUS, OM EN VECKA SKA JAG SE SJÄTTE HARRY POTTER-FILMEN! Jag längtar, jag längtar, JAG LÄNGTAR! (om ni inte fattade det när jag använde versaler, liksom!) Jag kollade precis in 120 bilder från filmen och jag dog nästan. I'm dying here! Det ska bli så himla kul att se filmen tillsammans med Malin. I can't wait (no kidding?). Här kommer en bild på mina favoriter (varför gillar man alltid "the baddies"?):

Snape och Draco (marry me, Alan!).

Ok, ni kan mobba mig nu. Godnatt. Hm. (förresten är jag så gott som klar med min hemtenta. jag tänkte redigera den lite imorgon and then I'm done. nu är det sovdags eftersom vi ska upp tidigt och promenera innan jag vinner en auktion på tradera imorgon)

/Hannah (excited)

måndag 6 juli 2009

Dagens blaj som ingen borde läsa

(jo, jag vet. min blogg är "grund". kan vi bara bestämma att den är det så behöver jag inte ha dåligt samvete? vad bra! tack!)

Just nu vill jag älska med mig själv! (wait! that came out wrong!) Vad jag menar är att jag är glad, stolt och nöjd. Runt klockan tolv idag trodde jag aldrig att jag skulle orka/hinna/klara av att skriva en halv hemtenta, men det har jag på något sätt lyckats med. Bra, Hannih-pannih! Den kanske inte är så bra, men ett godkänt borde jag (förhoppningsvis) kunna få (jamendettyckerjag!). Bara en fråga/en halv hemtenta kvar nu då. Supert! Vi får se hur långt jag kommer imorgon. Då tänkte jag nog hänga med David och simma (fast han ska gymma som vanligt).

Jag vet att jag borde infoga lite mer bilder i inläggen, men det enda jag kan erbjuda är fula webcambilder på mig själv och jag misstänker att ni klarar er utan det (om inte så kan ni ju säga till, ehe!).

Lite kvällsmat nu, kanske? Jawohl!

/Hannah (panna pö satt på en ö...)

söndag 5 juli 2009

Grund blogg

(motsatsen till djup, alltså!)

Jag läste precis igenom förra inlägget (jo, jag korrekturläser alla inlägg. tro't eller ej!). Plötsligt slogs jag av tanken att det bara är dravel och jävligt ego. Människor lider, svälter och dör och jag skriver en blogg om min jävla hemtenta samt min väldigt ointressanta dag. Suck!

Jag förstår inte hur ni står ut. Allvarligt talat.

Godnatt. På riktigt.

/Hannah (useless)

Bedtime

Jag har varit lat i helgen (och varm och svettig, men det kanske är för mycket information?). Imorgon börjar allvaret igen. Jag måste helt enkelt börja med min hemtenta. Om jag är duktig kanske jag blir klar på onsdag och då har jag några dagar tillgodo (= ledigt!), eftersom hemtentan ska vara inlämnad senast klockan tolv nästa måndag.

Idag har vi varit ganska lata, som sagt. Fast vi började dagen med något bra, nämligen gymmet. David gymmade och jag simmade en dryg kilometer. Jag köpte ett 10-klippkort till badet så att jag har något som kan motivera mig att träna lite varje vecka. Jag har aldrig varit så tjock som jag är nu. Usch och fy! Inte ens när jag gick upp närmare 10 kilo i Frankrike var jag såhär tjock! Usch och fy, som sagt. Det här håller verkligen inte. Om det är något jag har lärt mig så är det att glass inte är bättre än godis. Inte för att jag trodde det, men ändå. Nu vet jag, liksom. Sucketisuck. Nu i juli kan jag i alla fall passa på och träna eftersom vi bara har självstudier, det vill säga varken föreläsningar eller seminarier. Det ska bli skönt! Ett par sommarlovsdagar ska nog kunna prickas in!

Imorgon kanske jag lägger upp bilder på våra milkshakes, om bilderna blev bra vill säga! Nu är det dags att sova. En halv hemtenta ska förhoppningsvis skrivas imorgon.

Sov gott! Själv kommer jag vakna svettig trots öppet fönster, men det är ju också skönt (not!).

/H

lördag 4 juli 2009

Food

Ett Greenmål på MAX är lätt världens bästa bakismat! Bara så att ni vet. Nu ska vi göra milkshakes!

/H

fredag 3 juli 2009

Mest paranoid, men ganska histrionisk

Det var väl det jag visste! Jag är paranoid (och histrionisk och narcissistisk!).

Personality Disorder Test Results
Paranoid |||||||||||||||||||| 86%
Schizoid |||||||||| 38%
Schizotypal |||||||||||| 42%
Antisocial |||||||||||||| 54%
Borderline |||||||||| 38%
Histrionic |||||||||||||||| 70%
Narcissistic |||||||||||||||| 62%
Avoidant |||||| 30%
Dependent |||||| 22%
Obsessive-Compulsive |||||||||||||| 58%
Take Free Personality Disorder Test
personality tests by similarminds.com


/H

Lägg av!

Vet ni vad jag precis hittade?! Jag är tydligen "forskningsassistent"! Så jävla ballt! "Hej, jag heter Hannah och jag är forskningsassistent". Lätt att det hamnar på CV:t! Man kanske skulle satsa på att bli professor trots allt? Mest för att det låter ballt, inte så mycket för att det är kul att forska. Hm. Det kanske är en dålig anledning?

Tacos, sedan klassfest!

/H

torsdag 2 juli 2009

I have done the deed

Gôtt. Det jobbiga mailet är nu skrivet. Jag kommer nog inte få ut så mycket av svaret, absolut inte så mycket som jag vill få ut av det, men att skriva mailet var mer en principsak. Om man inte ger mig det jag förtjänar så tänker jag inte hålla käften om det. Oh, no! Då har man missuppfattat hela min karaktär. Dessutom är jag långsint. Sjukt jävla långsint. Har jag sagt det? Jo, det har jag nog. Nobody puts Baby in the corner, liksom (ehe...).

Dags för en bokstavlig kalldusch, sedan lite läsning och därefter sovdags. Imorgon blir det seminarium om heteronormativitet och sedan klassfest på kvällen. Kul! (förresten. är det inte märkligt att alla antas vara heterosexuella? att man är heterosexuell tills motsatsen är bevisad, eller något? att man aldrig behöver säga till folk att man är hetero när man som homosexuell alltid måste säga det? that's what we call den heterosexuella matrisen!)

/Hannah (vem lade märke till shakespearereferensen!?)

Jobbigt

Usch. Jag har ett jobbigt mail att skriva. Men jag vet att jag måste skriva det idag, annars kommer det vara försent. Eller så kommer det inte bli av alls. Det svåra med det hela är att jag måste vara artig och samtidigt lite slug om jag ska ha någon chans att få det jag vill (som jag aldrig kommer få). Egentligen vill jag skriva "Men hemska människa, ge mig det jag vill ha! I'm worth it and you fucking know it!", men av någon anledning misstänker jag att de orden inte skulle hjälpa mig så mycket. Dags att skriva. SHOWTIME!

/Hannah (som enligt David ser "varm" och "glansig" ut!)

"Klassfest"

Imorgon ska vi som går sommarkursen i genusvetenskap ha en liten klassfest, eller kursfest, snarare. Jag funderar på att ta med gitarren, men då kanske folk tror att jag kan spela på riktigt? Hm.

Jag har fortfarande inte köpt glass, så jag går nog och gör det nu! Ciao!

/H

I scream for ice cream

Jag vill ha glass. Nu. Trots att jag hade bestämt mig för att vänta till helgen. Men herregud, jag dör av värmen och det är ju ändå fredag imorgon, eller hur?! Hm. Jag tror att jag går och köper glass nu. Bara så att ni vet.

/H

onsdag 1 juli 2009

Aha!

Ok, nu vet jag varför jag höll på att dö av värmeslag idag! Det var tydligen varmast i Lund idag. I hela Sverige alltså. 29,8 grader. Bara så att ni vet. Hm.

Jag riktigt känner hur jag stinker svett. Bara så att ni vet. En snabbdusch innan läs- och läggdags, kanske? Undrar hur mycket jag kommer ha hunnit läsa innan morgondagen? Suck.

/H

Besök

Åh, det känns kul att så många vill komma hit och besöka oss! Det lyser verkligen upp vardagen. Nyligen var ju Jenny och Samuel här. I juli kommer förhoppningsvis pappa och frugan och kanske något syskon (jag har några stycken). Sedan vet jag att Alex och hennes "man" vill komma. Mormor kommer i augusti och får äntligen se hur vi bor. Dessutom kommer kanske Patrik, Cecilia och underbart söte Miliam hit i augusti. Kul, kul, kul! Vi tackar och tar emot allt besök!

Ok. Jag är medveten om att jag bara skriver blogginlägg för att jag försöker undvika det oundvikliga, nämligen att läsa min bok. Först får det nog bli lite mat. Vad äta!?

/H (tråkig)

Schlå na!

Men vad i...?! Nu får jag ge mig! Tror ni inte att jag har varit supertrött idag? Och somnat i soffan (och sängen!) igen? Jodå. Flera gånger. Jag skulle vilja slå mig själv riktigt hårt, men självbevarelsedriften säger ifrån. Vad är det med mig? Sover jag för lite om natten? Eller är det den otroliga värmen som spelar mig ett spratt? Jag kommer ingenvart i kursboken som helst ska vara utläst imorgon (yeah, right, jag har läst en knapp tredjedel). Jag ville i alla fall ha läst klart två tredjedelar till imorgon, men det ser inte bra ut. Det går liksom sådär när man somnar så fort man öppnar boken. Någon som har något bra tips? David kom hem för någon timme sedan och gav mig en smoothie, men inte ens den vitaminkicken verkar hjälpa. Jaysus!

/H (fatiguée fois mille)

Mitt sista inlägg?

Det kan vara så att jag dör av värmeslag idag. Bara så att ni vet.


/H

Maud Olofssons jämställdhet

Jag råkade se lite av Maud Olofssons tal från Almedalen. Hon klagar på socialdemokraterna som tydligen inte vill att kvinnor ska vara fria och jämställda (det var något nytt!). Maud säger att socialdemokraterna är emot hushållsnära tjänster, vilket enligt henne är dumt för kvinnor blir visst mer fria och jämställda om någon kommer och städar hos dem. Ok. Jag fattar att det blir lättare för en kvinna att göra karriär om hon slipper städa hemma, men vilka kvinnor är det som kan göra detta? Och vem är det som får städa istället? Jag kan meddela att det knappast är någon vit man från medelklassen som kommer hem till folk och städar. Åh, nej! Det är snarare så att kvinnor med utländsk bakgrund får komma och städa, vilket oftast resulterar i dubbelt städjobb (på jobbet och sedan hemma). Hur jävla jämställt är det, om jag får fråga? Eller är det bara den vita medelklasskvinnan vi pratar om? Isåfall förstår jag precis vad du menar, Maud.

Suck.

Nu ska jag gå ut och läsa/sola.

/H