söndag 31 oktober 2010

One more job!

Vad kul! Nu har jag precis fått ett till jobb. Min kompis Malin vill att jag ska ge henne privatlektioner i franska en gång i veckan. Vilket roligt jobb! Jag älskar att vara privatlärare (och faktiskt språklärare generellt). Jag blev bara så glad nu. Att hon kan tänka sig att ge mig lite pengar för att lära henne franska. Kul!

/Hannah

Sunday

Det var både trevligt och kul på halloweenfesten igår (ja, mitt lag vann ju inte helt överraskande musikquizen. eftersom vi visste det redan innan kallade vi oss vinnarlaget. de andra tyckte nog inte att det var jättekul när quizledaren sade att vinnarlaget hade vunnit, höhö!) Tyvärr tog jag inte en enda bild, men det gjorde nog vissa andra, så jag hoppas kunna få tag på ett par bilder i alla fall. Det hela kanske inte slutade så bra på väg hem till Lund, men jag tror och hoppas att allt löser sig.

För övrigt gick jag upp apsent idag. Då kändes det skönt att kunna vrida tillbaka klockan en timme. Yes, indeed.

Jag ska försöka undvika pizza idag. Det blir nog pasta och ostsås istället. Mm.

/H

lördag 30 oktober 2010

"School is cool"

Stylade precis min kalender. Den blev himla fin om jag får säga det själv. På den står numera "School is cool" och "I'm smarter than you", höhö! Tillsammans med en massa nördar.


/H (som måste köpa batterier till kameran så att det inte bara blir halvkassa webcambilder)

Yay!

Vet ni vad? Igår fick jag reda på att jag hade svarat rätt på frågan i DEN HÄR tävlingen och därmed vunnit två biobiljetter till filmen Scott Pilgrim vs. the World. Yay! Den hade biopremiär igår och så snart jag får biljetterna ska jag se den. Den verkar vara lite av en Hannahfilm. Jag har velat se den sedan jag först hörde talas om den.



/H

Trötthet och skolbarn

Sorry. Jag skulle ju skriva lite blogg igår, men jag somnade istället. Eftersom jag var uppe nästan hela natten till igår för att läsa papers och sedan hade en lång opponeringsdag var jag hur trött som helst. Så jag somnade vid åtta. Tragiskt, jag vet.

Hursomhelst. Jag skulle ju berätta om hur det var att vikariera på gymnasiet. Det var helt annorlunda än att vikariera i grundskolan, kan jag säga. För det första kom ett par elever 10-15 minuter tidigt och satte sig tyst och började jobba utan att jag hade sagt ett ord. Min första tanke var: what?! Helt galet. Sedan droppade det in några stycken till och alla satt och gjorde det de skulle. Inga problem. Det är verkligen helt otroligt. Eller så har jag vikarierat för mycket i grundskolan. Där tejpar de varandra. Där kommer de försent. Där försöker de lura en att de slutar en kvart tidigare än vad som står på schemat (till skillnad från gymnasieeleverna som frågar när vi slutar och accepterar svaret). Där gillar de att poängtera att man som vikarie inte har någon makt. Osv. Osv. Jag tror att jag föredrar gymnasiet framför grundskolan. Fast jag har visserligen aldrig tänkt jobba i grundskolan när jag väl blir lärare.

Jag inser att jag hade en väldigt liten klass och att det kanske blir annorlunda om ett par veckor när jag ska ha klasser med ungefär 30 personer. Men jag hoppas samtidigt att de också visar att de är mer vuxna och mogna än grundskolebarn. För det funkar inte att jobba i en sådan arbetsmiljö. Då är det plötsligt inte värt pengarna.

Och ikväll ska jag på halloweenfest i Malmö! Kul! Jag tror att jag ska klä ut mig till vampyr.

/Hannah

fredag 29 oktober 2010

Will I survive?

Jag vill verkligen inte detta. Jag vill inte presentera mitt paper. Och jag vill absolut inte vara den som börjar, även om jag inser det positiva i detta. Få det gjort, överstökat. Usch. Den här skoldagen kan inte sluta snart nog. Å.N.G.E.S.T.

/H

torsdag 28 oktober 2010

SistaminutenHannah

Jag hinner inte skriva en massa. Måste komma fram till hur jag ska presentera mitt paper imorgon. Dessutom har jag flera papers att läsa inför morgondagen. Man måste ju vara aktiv och blablabla.

Imorgon ska jag berätta om skillnaden mellan grundskolebarn och gymnasieungdomar, men tills dess får ni kolla in detta roliga:



/H

onsdag 27 oktober 2010

Maskerad

På lördag ska jag på halloweenfest och det hade jag nästan glömt bort. Inte att jag skulle på halloweenfest, utan att det var redan den här veckan. Vad tusan ska jag klä ut mig till? (här är det meningen att ni ska ge mig en massa bra förslag, ok?!)

Jag gillar att klä ut mig. Här kommer några gamla godingar:

Hannah leker prinsessa slash fe 2005...

...och storasyster mördar gärna lillasyster.

Hannah the zombie.

Wilma/Hannah.

Häxan Hannah (you gotta love the mole!).

Hannah/Hampus.

Vilken utklädnad var mest lyckad tycker ni? Och har ni några bra förslag inför lördag? Help me, please!

/Hannah

Puss

Puss på Johanna x2 och Helena och Erica och Anna x2 och Malin och Maria och Ulla och Alex och Cecilia och Max och och och säkert någon mer.

Vänner är bra. Bäst. Fina. Fantastiskt himla fina. Och vad gjorde jag utan er?

Ikväll har jag, Johanna, Frida och Malin firat Helena som fyllde 23. God mat på tapasrestaurangen och sedan vin och filosofiska samtal hos Johanna. I love you guys!

/H

måndag 25 oktober 2010

YEEEEEEEES!

Fy, vad skönt! Jag är klar! Uppsatshelvetet blev skrivet till slut. Den suger säkerligen, men jag blir förhoppningsvis inte underkänd. Att jag skickade in den med mer än 11 timmar till deadline är helt otroligt. Det hade jag aldrig trott igår vid den här tiden.

Jag kanske inte är så jävla dålig ändå? Igår fick jag för mig att jag hade valt helt fel. Att jag inte hörde hemma på det här programmet. Att jag inte fattar, att jag inte klarar pressen. Men jodå. Det gjorde jag. I alla fall den här gången.

Uppsatsen är som sagt inte skitbra. Långt ifrån. Något av det sämsta jag har skrivit känns det som. Det värsta är att halva klassen ska läsa och kommentera den. Usch och fy och blä och nu ska jag inte tänka mer på det på ett tag.

Mitt nya motto: så länge det finns tid finns det hopp!

(och om jag inte hade suttit i samma kläder i flera dagar och varit helt oduschad, ful och svettig så hade jag nog lagt upp en Hannah-är-galet-glad-bild, men jag besparar er detta)

/H

Ett dygn

Nu har jag ungefär ett dygn på mig att bli klar med den här hemska uppsatsen. Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag vill säga med den. Eller, jo, det vet jag, men jag vet inte hur jag ska kunna stödja det jag vill säga. Usch.

Nu har i alla fall Johanna kommit och vi ska plugga tillsammans. Förhoppningsvis går det bättre då. Hoppas.

/Hannah

söndag 24 oktober 2010

!kcuF

Helveteshelveteshelvete! Det här går bara inte. Jag kommer ingenvart. Jag behöver en snilleblixt. NU. Jag vill inte mer, orkar inte mer, men jag måste. Hur ska jag hinna/orka!?

Lite pepp, tack.

/H

Once again

Ännu en dag där jag måste skriva en massa sidor. I alla fall 2,5. Jag börjar bli riktigt trött på det här och jag känner att idéerna börjar sina. Men jag måste bli klar i tid. Så är det bara.

Och imorgon får jag äntligen pengar. Just nu har jag typ fem kronor.

/Hannah (som vill be om ursäkt för den för tillfället galet tråkiga bloggen)

YES!

Nu har jag skrivit (går)dagens tre sidor. Och klockan är inte ens fem! Woohoo! (vi behöver inte nämna att det jag har skrivit är skit. nej, det behöver vi inte)

"Bara" halva uppsatsen kvar nu. Men det får jag oroa mig för imorgon. Nu ska jag läsa lite och sedan sova. Åh, sömn. Vad fint det ska bli.

/Hannah

lördag 23 oktober 2010

Det var lättare sagt (skrivet) än gjort

Helvete. Detta går verkligen inte bra. Just nu har jag en konversation på Facebook med Ashley och Ute där ord som "kollektivt självmord" och "jag vill äta" utgör en stor del. Skit också.

/H

Dags att rycka upp sig

Nej, för tusan! Nu får det vara nog! Nu ska jag sluta tycka synd om mig själv och se till att få något gjort. Idag ska jag skriva minst tre sidor uppsats om jag så ska vara uppe till fem på morgonen. Tre sidor är minimum. Det spelar ingen roll att jag är trött och har fått för mig att jag har C-vitaminbrist och skörbjugg (kan man få det på en vecka? är det någon som vet?). Den jäkla uppsatsen ska vara klar innan klockan 11.00 på tisdag och jag kan inte förlora en enda minut (wait a minute. varför skriver jag då detta!? det tar ju en massa tid!).

Dags att rycka upp sig. Big time.

/H

fredag 22 oktober 2010

Fredagsdepp

Ja. Ikväll deppar jag för att jag inte kan gå ut och ha kul. Jag saknar pengar till det (jag har inte ens 30 kr nu) och jag måste verkligen skriva på mitt paper. Det har inte direkt gått framåt idag, vilket antagligen beror på ännu en middagslur på tre timmar (kan någon berätta vad det är för fel på mig!? inatt ska jag sova minst 8 timmar så att det här inte händer).

Isch. Det är verkligen tragiskt att vara hemma och plugga en fredagkväll. Vi får se hur länge jag orkar. Först mat.

/Hannah

torsdag 21 oktober 2010

Suck på mig

Jaha. Jag skulle bara lägga mig i sängen och sträcka ut ryggen lite, sedan skulle jag cykla iväg till skolan och låna en bok jag behöver till mitt paper som ska vara klart på tisdag förmiddag. Vad händer? Jag somnar. Såklart. Bara för att jag för en gångs skull inte vaknar supersent på morgonen så sover jag bort hela eftermiddagen. Suck. På. Mig. Jag behöver verkligen all tid jag kan få till den här uppsatsen. Har skrivit knappt 2 sidor av 10. Hjälp.

Och imorgon ska jag träffa en av gymnasielärarna jag ska vikariera för snart. Jag tror att jag ska ha hennes klasser två timmar sammanlagt. Och hon vill träffas för det. Det kallar jag seriöst (det har aldrig hänt på grundskolan i alla fall).

/H

OMG!

Ok, nu dog jag nästan! En av mina allra bästa vänner är gravid! Aaaaaahhhhh! Så himla kul! Hon ringde precis och berättade och jag blev både chockad och sjukt glad. Grattis, finaste du! Och det är fortfarande jättetidigt, så jag får självklart inte säga vem det är. Men jag är så glad för er skull och vill redan leta fina bebiskläder! ÅH!

/H

onsdag 20 oktober 2010

Lite perspektiv

En av mina bästa vänner är på värsta daten. Själv googlar jag killar som är intressanta. Det hela ger mig lite perspektiv, om man säger så. Det är ju uppenbart att hon är tragisk som går ut i snöväder och allt när man kan sitta inne i värmen och googla! Ehe.

/H

Glad Hannahpannah

Jag är så glad att jag fick träffa bästa Malin idag! Och vi spelade och sjöng lite, men pratade nog mest. Nu ska vi försöka få igång bandet igen och repa varje vecka. Så himla kul!

/H

Fattiglapp

Jag ligger ett par tusen back. Usch och fy och blä. Det ger mig ångest. Samtidigt behövde jag pengar till min sjuka hyra i juli. Samtidigt behövde jag pengar till bord och stolar. Då måste man låna. Och just nu är jag så fattig att jag igår käkade dinkelgröt till både frukost och lunch. Spaghetti till middag. Men jag klagar inte. Det var ju gott och gröten var i alla fall nyttig. Det finns folk som skulle ge mycket för att få äta lite gröt till lunch (även om Johanna kallar det för medeltidsmat).

Trots att jag känner mig lyckligt lottad som faktiskt har lite mat att äta längtar jag till måndag då jag får CSN och lite lön.

/Hannah

tisdag 19 oktober 2010

Lite kärlek

Åh. I'm a sucker for love. Men det visste ni väl redan? Om ni älskar kärlek, vill tro på kärlek igen eller nästan bli kära tycker jag att ni ska kolla in den här söta sidan. Och så lyssnar jag på den här:



Fint, fint, fint. Den finns såklart på Spotify.

/Hannah

Jobb

Jaha, se där. Nu fick jag plötsligt några vikarietimmar på en gymnasieskola. Engelska. Det kan säkert bli kul (och jag behöver verkligen pengarna). Det mest intressanta blir att se ifall gymnasieungdomarna är lite mindre vilda än grundskolebarn, vilket jag tror och hoppas.

/Hannah

måndag 18 oktober 2010

Dagens nöjdhetsfaktorer

  • Jag och Johanna gick på en ok förhandsvisning idag. Till det som är vackert. Den slår inte de två andra svenska biofilmerna jag nyligen har sett, men den var bra (för att vara gratis?). Nämen, helt ok. Jag blev berörd. Eller något. Gratis är gott!
  • Jag (läs: Johanna, min bankomat slash lånehaj) köpte billiga treggings på Meloa idag. 100 pix och jag behövde verkligen byxor. Yay!
  • Jag har fått låna en dammsugare tills vidare. Jag vill hävda att det inte går att få ett golv rent med sopkvast. Det ser nästan bara värre ut eftersom man lyckas sopa fram skiten, men man lyckas inte sopa upp den. Dammsugare for the win!
  • Om man googlar på hannah smells hittar man hit. Älskar't!
  • Snart är min jobbiga teorikurs över och jag vet äntligen vad jag ska skriva om. Jane Eyre. Såklart.
  • Jag har varit utan sötsaker i hela sex veckor. Jag är sjukt bra, så är det bara.
  • Imorgon ska jag åka till Svedala och köpa/hämta ett himla fint litet bord och två söta stolar. Äntligen kommer jag kunna sitta vid ett matbord och käka! Sorry you missed it, mommy!
  • Jag har så fina vänner som lånar ut bil och pengar för att jag ska kunna käka frukost vid ett vanligt bord som en normal människa. Vad gjorde jag utan er?!
  • Jag ska på förhandsvisning nästa vecka också. Bio varje vecka? Ja, tack!
  • Jag ska träffa finaste Malin på onsdag. Som jag har saknat dig, fina vän och bandkamrat!

Är ni nöjda och glada idag (imorgon!)?

/Hannah

söndag 17 oktober 2010

Total Bummer

Att hitta den där perfekta personen som tyvärr har hittat någon annan för längesedan. Att aldrig någonsin tidigare ha träffat någon som stämmer så bra in på alla krav, alla "det hade varit trevligt om han...". Att vara så lika, men så långt ifrån varandra fysiskt, psykiskt, allt. Han är kanske perfekt, men jag är det inte. Så långt ifrån. Och jag kan nästan känna att jag inte förtjänar det bästa. Varför skulle jag? Men det spelar ingen roll, för han är tagen. Och jag är en grå mus i den där massan där man inte kan urskilja någon individ, bara en grå massa.

Total fucking bummer. Dagens låt. (fast det är ju egentligen en NOFX-låt. inte Silverstein)



/Hannah

Brunch

Åh! Tidigare idag åt jag godaste brunchen hemma hos Johanna tillsammans med henne, Lisa, Karin och Pontus. Jag tror nog inte att dagen skulle ha kunnat börja bättre. Juice, yoghurt, färskt bröd, ost, paprika, kokta ägg, äggröra, sojakorv, vattenmelon, philadelphiaost... you name it. Det är det jag säger. Man ska äta frukost (=brunch) tillsammans med folk. Trevligt (och gott!) värre!

Det var galet gott!

/H

lördag 16 oktober 2010

Buh bye!

Och nu sticker jag och mina heta leopardmönstrade (gepard? fan, jag har ingen koll på de där djuren!) leggings till Utes fest. Yesyesyes. Jag ska vara social och inte sitta och gömma mig i lägenheten som ett annat troll. Träffa människor. Inte uggla bort. Bra val, visst?

Och gröna äro de också.

/Hannah

Lördag

Och nu har mamma åkt hem. Hon åkte i förmiddags. Så nu är det tomt sånär som på en luftmadrass som ligger och skräpar på golvet. Och jag börjar tro att jag bara har intalat mig själv att jag gillar att bo själv (det bästa är att man slipper stänga toadörren. det är ju ett himla krångel med det annars! och låsa ska man göra också). Jag gillar att äta frukost med någon, prata med någon, bara vara med någon så att jag slipper vara med mig själv och kanske inte bli fri ifrån, men iallfall för tillfället glömma bort allt som skapar ångest och panik.

Och jag skulle plugga och jobba en massa idag. Effektiv tid blev det kanske 30 minuter. Jag skyller på Johanna som ville ta en promenad när jag precis hade tänkt börja (trots att jag vet att jag borde ha börjat långt innan dess).

Och klockan nio är det födelsedagsfest hos Ute och jag funderar på om jag orkar gå eller inte. Fast jag går nog. För vem vet vilka fantastiska människor som kommer vara där och som det vore förödande att inte träffa just ikväll? Så måste man kanske tänka.

Och nu ska jag äta något. Det blir kanske nudlar igen. Jag räknade ut att jag har drygt 27 kr/dag att leva på fram tills den 25:e då kontot börjar gå plus igen.

/H

fredag 15 oktober 2010

Plötsligt händer det!

Ok. Nu ska ni få höra något otroligt. Den här veckan har jag sett två riktigt bra svenska filmer med samma huvudrollsinnehavare (Bill Skarsgård. man skulle nästan kunna tro att jag och mamma är lite kära i honom).Två! Två bra filmer! Riktigt bra, dessutom! SVENSKA! Kan ni fatta det? Jag fattar det inte, men likväl var de roliga, rörande och alldeles, alldeles underbara (lite som en bal på slottet. dock inte i Sverige. snarare i ett feministiskt sagoland där kungafamiljen inte lever lyx på skattebetalarnas pengar. men det var inte det vi skulle diskutera nu. ehe).

Såhär glada var vi efter ännu en bra biofilm (och vinet gör ju sitt!).

Hursomhelst. Jag tycker att alla borde se I rymden finns inga känslor och Himlen är oskyldigt blå. Sedan får ni gärna berätta för mig vilken ni tyckte var bäst. Jag och mamma kan inte bestämma oss. Båda var så himla bra. Just nu känns det som om den förstnämnda var bäst, men så känns det nog bara för att vi precis såg den. Watch them!

/Hannah

Trött

Idag orkar jag ingenting, trots att jag har massor att göra. En massa skola, en massa jobb och jag borde träna. Och så fick jag ett mail från min chef som nu vill att jag ska transkribera på ett mycket mer komplicerat sätt som tar mycket längre tid. Och filerna jag fick var ungefär dubbelt så långa än vanligtvis. Jag. Orkar. Inte.

Jag får jobba i helgen. Och plugga i helgen. Och träna i helgen. Och plugga lite idag. Ja, det borde jag.

Snacka om att känna sig oinspirerad och omotiverad och säkert en massa andra saker som börjar på O.

Men om ett par timmar ska jag förtränga allt tråkigt. Då ska jag och mamma gå runt lite i stan och sedan blir det bio igen och efter det middag på restaurang. Wieee!

/H

torsdag 14 oktober 2010

Mat och vin och spel

Idag var jag och mamma bjudna till bästa Johanna på middag. Det blev galet god majssoppa och mumsiga quesadillas med ost och ruccola (jag dör så gott det är!). Efter den goda och trevliga middagen ville Maria, en av Johannas sambos, och hennes vänner spela sällskapsspelet När och Fjärran med oss. Jag och mamma bildade ett lag och tog det hela på stort allvar, men insåg att det aldrig skulle bli slutspelat när alla andra lag plötsligt var försvunna. Då var det dags att gå hem (och vi utnämnde oss själva till vinnare (mamma tillägger bestämt att "det fanns även de som ansåg att vi var vinnarna")). Jamennifattar.

/Hannah

Fett och vatten

Ibland är jag bara så dum. Jag behövde verkligen duscha innan skolan idag. Eller, snarare, jag behövde tvätta mitt rejält feta hår (man kunde ungefär breda mackor med det). Efter tio någon gång började jag förbereda inför den välbehövliga duschen och hörde plötsligt att det bubblade i rören. Då kom den oundvikliga insikten: vattnet är avstängt mellan 10 och 12 idag. Föreläsningen började klockan tolv och innan dess skulle jag träffa min lärare. Så, ja, jag fick cykla till skolan med mitt feta hår. Hipp hurra! Varför måste jag alltid vara den ofräscha? Och hur kunde jag glömma att vattnet skulle stängas av? Jag som till och med gick upp vid sju för att tvätta. Suck på mig.

/H

onsdag 13 oktober 2010

Bad

Idag är jag nog världens sämsta student och det får jag dåligt samvete för. Fast jag borde mest vara arg på mig själv eftersom det bara är mig själv det drabbar. Fy skäms på mig!

/Hannah

Mycket vin och fin mamma

Men usch. Att dricka en hel flaska vin en tisdagkväll är INTE ok. Verkligen inte. Jag börjar nästan bli rädd för mina alkoholvanor (men det var ju fest/knytkalas med klassen! och Ute fick för sig att min tyska blev bättre om jag drack mer, så jag drack). Nåja. Det blir nog inget mer drickande den här veckan. Jag har trots allt bara 300 kronor på kontot som jag ska leva på till den 25:e. Varför? På grund av en massa småutgifter som tillsammans har blivit stora. Utemat, vanlig mat och alkohol. Det är vad jag har lagt mina pengar på de senaste veckorna. Och nu är jag pank.

Min mamma är för övrigt sådär übergullig och snäll som bara mammor kan vara. Hon åkte iväg tidigt till sin kurs i Malmö imorse och jag låg såklart och sov ganska många timmar till. När jag kom upp såg jag ett par saker som fick mig att skämmas. När jag skulle använda mikron såg jag att hon hade rengjort den. Den såg riktigt förjävlig ut innan och bara tanken på att mamma har stått och skrubbat bort alla äckliga gamla matrester ger mig något som liknar magsår. Sedan såg jag att hon hade diskat min lunchlåda som jag inte hade hunnit diska. I den låg också en del matrester och lukten var säkerligen långtifrån angenäm. Usch. Man vill inte riktigt att ens mamma ska veta vilken slarver man egentligen är. Och ännu mindre att hon ska behöva städa upp efter en. Fy skäms på mig!

/Hannah

måndag 11 oktober 2010

Kortis

Jag har inte mycket vettigt att skriva för tillfället. Finaste mamman är här och sover på luftmadrassen på golvet (nej, jag är uppenbarligen inte så snäll mot min kära mor. sängen tar jag själv).

Ikväll fick vi se den himla braiga Himlen är oskyldigt blå helt gratis (hejjagheterHannahochjagärguldmedlemibioklubbenochjaggillarattnämnadetsåoftasommöjligt!). Både jag och mamma blev stormförtjusta (om det är ett ord?). Inte för att vara taskig, men svenska filmer brukar inte vara så bra, så det blev en riktigt trevlig överraskning. Det enda negativa var möjligtvis en av inledningsscenerna där huvudpersonen visar sin... eh... sitt könsorgan. OBS! Det rekommenderas ICKE att se denna scen med sin mamma. Just saying.

Imorgon kväll ska klassen ha knytkalas. Jag ska baka en broccoli-slash-fetaost-slash-antagligen-soltorkade-tomater-paj. Mamma får helt enkelt lite egentid där på kvällen. Det ska hur som helst bli kul.

Dags att läsa lite och sedan sova. Min dygnsrytm har blivit mycket annorlunda sedan mamma kom hit igår.

/Hannah

Plan för da'n

  • plugga på skolan hela dagen
  • gå på förhandsvisning av Himlen är oskyldigt blå med mamma

Vad ska ni göra idag?

/Hannah

söndag 10 oktober 2010

Mami is coming

Om ungefär åtta timmar kommer mamma till Lund. Hon ska vara här till på lördag och gå en kurs i Malmö, men hon ska självklart bo hos mig här i Lund.

Nu måste jag verkligen börja städa. Innan hon kommer ska jag ha städat, tränat och transkriberat. Jag hoppas att jag hinner plugga lite också. Jag misstänker dock att jag inte kommer hinna göra hälften av vad jag vill.

Städtime nu!

/H

lördag 9 oktober 2010

Robert och pizza

Jag glömde säga att jag och mina vänner träffade Robert Pattinson på festen igår. Han tyckte tydligen inte om att se ut som sig själv. Han hade hört det många gånger och avskydde sin egen skådespelarinsats i Twilight. Konstigt nog pratade han svenska. Märkligt.

Killen vi träffade igår.

Det roligaste var nog när jag frågade de andra vem de tyckte att han var lik (utan att nämna vad jag tyckte) och Ute bara: "I haven't seen Twilight, so I don't know!" Då är man ganska lik någon.

Tidigare idag gick jag, Ashley, Marian och Ute och käkade bakispizza. Vi behöver kanske inte nämna vems idé det var ("this is how we do it in Sweden! we eat pizza when we have a hangover!"). Det kanske vore en bra idé att inte intala sig att man "behöver" pizza så fort man har druckit lite alkohol.

/Hannah

Fest och tyska

Igår åkte jag och ett par klasskompisar till en fjärde klasskompis i Malmö för att gå på dennes fest. Vi hade kul och pratade en massa. Det blev lite mycket vin och vi åkte tillbaka till Lund ganska sent (läs: tidigt).

Jag gillar verkligen många av människorna i min klass. Och jag älskar att vi är ungefär hälften svenskar, hälften andra. Vi har både amerikaner, kanadensare, islänningar och tyskar i klassen. Kul!

Igår bestämde jag och Ute som är tysk att vi ska lära varandra våra modersmål. Vi har trots allt två år på oss tack vare det här programmet. Med andra ord har vi tänkt att jag ska prata tyska med henne och hon svenska med mig och att vi sedan rättar varandra. Jag är ganska kass på tyska för tillfället, men jag försöker att fräscha upp mina kunskaper. Det hade varit ganska coolt att kunna flytande tyska också. Just nu försöker jag lära mig flytande spanska. Förhoppningsvis kan jag om ett par år säga att jag kan tala fem språk mer eller mindre flytande. Det hade inte varit fel!

Jag pratade med bästa Ulla idag. Saknar henne och Alex så mycket. Om de hade velat flytta in i min lilla lägenhet hade jag nog inte kunnat säga nej. Synd att de inte vill det bara. Tur att telefon och internet finns. Tur.

/Hannah

fredag 8 oktober 2010

Försov mig lite

Bra att vakna 08.35 när man ska träffa Johanna 08.40. Till saken hör att det tar ungefär tio minuter att gå till vår mötesplats. Uh.

Skola, kanske jobba och träna lite och sedan blir det fest i Malmö ikväll. Yay!

/H

torsdag 7 oktober 2010

Ba' en grej till

Jag och Johanna var så sjukt litteraturvetaraktiga idag. Vi gick till receptionen på SOL och bara antog att de skulle visa tillkännagivandet av nobelpristagaren i litteratur på någon stor skärm (hallå, vi är på Centrum för språk och LITTERATUR!) och frågade ungefär var detta skulle ske. Tanterna bara: "Där bakom. Fast det är ju bara för personalen." Ok. Tack för infon. Vi fick låna hörlurar i biblioteket och satte oss och kollade vid en dator istället och kommenterade allt väldigt högt så de stackars arbetande människorna bredvid oss antagligen hade problem att jobba (fast killen bredvid som hela tiden hade tummen i munnen och sedan liksom snärtade ut den i ett hemskt smackande ljud var tredje sekund förtjänade att störas. där snackar vi miffo!)

Jag hejade på Joyce Carol Oates, men hon kommer väl aldrig vinna, så jag säger grattis till Mario Vargas Llosa istället.

Det var bara det jag ville säga. Ville liksom förgylla er kväll (morgon?).

Godnatt.

/H

Bokcirkeln

Idag var det bokcirkelmöte. Mycket trevligt, såklart. Vi diskuterade Agatha Christies And Then There Were None, vilken jag verkligen kan rekommendera om man gillar mysterier (och mord!). Jag har fått för mig att jag inte gillar deckare, men jag gillar i alla fall klassiker som Agatha Christie och Sir Arthur Conan Doyles verk.

Idag var det även min tur att bestämma nästa bok. Det blev väldigt sistaminuten (story of my life). Jag hade egentligen tänkt välja någon engelsk klassisk barnbok (till exempel The Secret Garden, The Jungle Book eller Peter Pan), men det är tydligen inte helt lätt att få tag på svenska översättningar, vilket jag vet att en del i bokcirkeln föredrar framför de engelska originalen. Med andra ord var jag en bra vän och valde något helt annat. Det blev Rape: A Love Story av Joyce Carol Oates. Jag tror att boken är ganska hemsk, men också mycket bra, så jag ser fram emot att läsa den. Hoppas att de andra gillar den nu (och jag med. har ju aldrig läst den).

Jag har äntligen kommit in i en bra läsperiod. Jag läser flera böcker samtidigt och älskar't (toalettbok is the shit!).

Vad läser ni för tillfället? Och vad vill ni verkligen läsa så snart ni kan? Jag är nyfiken!

/Hannah (bokmalen)

onsdag 6 oktober 2010

Better

Det verkar inte vara sådär livshotande som min morbida fantasi ville få det till. Fler tester ska göras imorgon, men det verkar handla om sköldkörtelproblem och låg ämnesomsättning. Jag hoppas att det inte är något värre. Och att det här kan lösas på bästa sätt. Plötsligt känns allt lite bättre.

(och tänk att ett namn på ett visst ställe kan göra en så glad. märkligt. och jag längtar så)

/Hannah

Orolig

Nu i eftermiddags fick jag reda på att en person i min nära familj har fått åka akut till sjukhuset för att ta några prover. Mer vet jag inte. Mer behöver jag inte för att bli riktigt orolig. Jag hoppas att det bara är något litet som kan fixas på studs. Hoppas. Självklart är det också världens snällaste människa som har drabbats. Det är alltid så av någon anledning. Men jag försöker tänka positivt. Man ska trots allt inte oroa sig innan man vet om man verkligen har något att oroa sig för.

Nu håller vi tummarna.

/H

måndag 4 oktober 2010

Halvdeppig

Jag hade kanske världens roligaste helg nu i helgen. Det var verkligen längesedan jag hade så roligt så länge. Det var kul från fredag kväll när mina fina vänner anlände till igår när de åkte. Det var till och med roligt att vara fastNova Lund i lördags eftersom jag hade ett så bra sällskap.

I fredags spelade vi TP och i lördags åt vi vegetariskt hos Anna i Malmö och hamnade sedan på Debaser och hade en så sjukt rolig kväll. Dans och snus och vackra människor och fyra personer i en liten, liten lägenhet. Och nu känner jag mig lite deppig. För Alex och Ulla har åkt hem. Jag saknar dem så himla mycket. Saknaden blir liksom större när man äntligen träffas och påminns om hur kul man alltid har tillsammans. Den ena bor i Uppsala, den andra i Kiruna. Och jag bor i Lund. Det är som gjort för att vara hopplöst.

Tack för en underbar helg mina vänner! (och då menar jag självklart också Anna, Elin och Emely!) Tack.

/Hannah

söndag 3 oktober 2010

Årets bästa deal?

Ja, jisses. Vilken grej! Cykelfixmannen orkade inte gå ut till taxin imorse så han fick sova över. Om jag gick med på det? Ja. Jag fick ut ganska mycket mer än han fick, om man säger så (ok, nu insåg jag precis hur den här meningen lät, men förklaringen kommer NU!). Han sade att jag skulle få gratis cykelreparationer ett helt år om jag lät honom sova över. ETT HELT ÅR! Och båda mina cyklar behöver fixas och jag är ungefär mest opraktiskt lagd i hela världen (säger mamma) så det skulle inte kunna passa bättre. Gratis cykelreparationer ett helt år. För att cykelfixmannen fick sova på ett schletet liggunderlag med sovsäck. SCORE!

För övrigt har Alex och Ulla precis åkt hem och cykelfixmannen ligger nu och sover på luftmadrassen. Jag vet inte riktigt hur länge han har tänkt stanna...

/Hannah

Cykelfixmannen

Oh. My. God. Jag hjälpte cykelfixmannen från Malmö till Lund. Och nu ska jag få 50% (och kanske något gratis) på mina cykelproblem. Fatta vilken bra deal! Och just nu, klockan 04:38, är cykelfixmannen hemma hos mig. Galet!

Cykelfixmannen har rakat fram ett hjärta på bröstet. Fråga mig inte varför.

Nu ska nog jag, Alex och Ulla sova. Om cykelfixmannen slutar spela på mitt piano...

/Hannah

lördag 2 oktober 2010

Fest i Malmö

Nu åker snart jag, Alex och Ulla till bästaste Anna i Malmö. Vegetarisk mat och utgång. Det kommer bli en finfin kväll! Titta vad snygga vi är!


/H

fredag 1 oktober 2010

Note to self

Det är dumt att gå ut flera gånger under veckan. Tydligen får du också ont i huvudet av cider, kanske på grund av alkoholen, kanske på grund av sockret. <--- Note to self.

Men det var kul igår (trots gårdagens och dagens huvudvärk, men jag tror nästan att det är sockret det handlar om. jag var ju inte full direkt). Äntligen fick man lära känna de flesta i klassen bättre. Det blev lite crazy. Det slutade nämligen med att vi blev utslängda från en nation på grund av tysken som råkade (?) spruta öl på en av jobbarna. Så kan det gå.

Och jag (och typ hela klassen) har blivit bjuden till en av killarnas fest i Malmö om en vecka. Trevligt!

Dags att göra något vettigt. I eftermiddag/kväll kommer mina fina vänner Alex och Ulla och jag måste städa och inhandla lite nödvändigheter. Dessutom borde jag plugga och jobba lite. Vi får se hur mycket jag hinner. Jag vet fortfarande inte riktigt var vi ska sova och hur vi ska käka. Nåja. Det löser sig nog.

/H