onsdag 30 november 2011

Hysteria

Tidigare ikväll gick jag, Karin och Moa på bio och såg den finfina filmen Hysteria med Hugh Dancy, Maggie Gyllenhaal och Rupert Everett. Jag tyckte jättemycket om den! Den var rolig, söt och hade så fina bilder. Scenerna var ibland som vackra tavlor. Och vem säger nej till lite 1880-talsfeminism? Filmen handlar om hur den första vibratorn uppfanns. Mycket underhållande, minst sagt! Se den!


/Hannah

Ett par kryssningsbilder till från Alex

Idag fick jag se kryssningskorten som Alex tog med sin kamera, så nu får ni se några bilder till. Tradigt, kanske, jag vet inte? 

I love you!

Lady och Lufsen-style!

Ludde och Jonathan på buffén.

 Den snyggaste minen vi kan.

Och en drink till.

En väldigt gul bild, men vi är fina ändå!

Varför gick det så fort? Varför är kryssningen över? Ja, just det. För att det var så kul, såklart!

/Hannah

tisdag 29 november 2011

Ålandskryssning

Åh, vi hade det så kul och galet och bra i lördags och söndags! Tidig lördagsmorgon tog jag tåget mot Estocolmo. Jag anlände några timmar innan båten skulle gå och därför passade jag på att ta en fika med bästa Johanna, min fina barndomsvän från EnDsville. 

Lite fika!

Bästa Johanna.

Födelsedagsbarnet Alex och hennes karl Jocke på båten.

Ludde och Jonathan var också med (aka. mina hyttsambos).

Jag gillar dessertbufféer!

Här började det uppenbarligen bli suddigt.

Turturduvorna viskade hemligheter. 

Kvällens tema skulle man kunna säga.

Alla fem drack min favoritdrink Strawberry Daiquiri. Så god!

Man måste skratta lite när man ser den här bilden!

Man kan definitivt säga att många av mina fördomar besannades. Men jag hade ändå så himla roligt eftersom jag umgicks med ett så bra gäng. Vi skrattade, åt, drack och dansade hela natten lång. Det enda tråkiga var att båten gungade väldigt mycket runt tre-fyra på morgonen och jag blev därför lite sjösjuk. Dessutom fick jag inte köpa åksjuketabletter eftersom jag svarade ja på frågan om jag hade druckit alkohol. Oh, well. Det löste sig med lite mat och att gå och lägga sig.

Med tanke på hur kul den här kryssningen var kan jag tänka mig att göra om det. Fast jag måste säga att jag  tycker att det är märkligt att man åker till ett annat ställe men inte ens går iland (man kommer till Åland mitt i natten/tidig morgon och märker det inte ens). Jag vet att folk bara åker för att festa, men jag hade gärna sett lite av Åland när jag nu ändå betalade för att åka dit.

/Hannah

måndag 28 november 2011

Lite sömn på det

Nej, jag hinner tyvärr inte blogga om helgen nu. Med bilder och allt. Jag måste verkligen lägga mig och sova så att jag kommer upp imorgon vid sex. Isch! Det ska i alla fall bli kul att hålla i en fransklektion imorgon. Det ser jag fram emot. Och på kvällen blir det bokcirkel och den här gången har jag valt bok och står för fikat (julinspirerat såklart). 

Vi hörs imorgon, kära bloggläsare! Så länge kan ni lyssna på en himlans fin låt.


/Hannah

Äntligen hemma!

Nu har jag varit i Lund i ungefär en timme. Vi var fast i Alvesta till ungefär kvart i nio imorse. Så hemskt! Det gick inte att sova på tåget. Jag kanske lyckades slumra till någon timme, men inte mer än så.

Med andra ord kom jag hem 12 timmar senare än tänkt. 12 timmar! Det är verkligen helt galet. 

Nu på morgonen hade jag turen att träffa på David från min förra klass. Då hade jag någon att prata med under den ganska långa bussturen hem från Alvesta. 

Nu måste jag sova lite. Jag har hört av mig till min handledare på praktiken och sagt att jag måste sova. Det funkar ju inte att ha praktik när man inte har sovit något.

/Hannah 

Men nej!

Klockan är halv fyra på morgonen och jag är fortfarande kvar i Alvesta. Jag har ingen aning om när jag kommer hem. Jag hade tänkt gå upp vid klockan sex idag. Just nu känner jag snarare att jag får stanna hemma och sova. Jag vet i och för sig inte hur och när jag kan lyckas jobba ifatt den dagen med mitt späckade schema. Det får bli ett senare problem.

/Hannah

Fast i Alvesta eller FML

Herregud! Nu har tåget stått still i Alvesta i två timmar på grund av stormen och strömavbrott nerigenom. Om vi har tur får vi åka härifrån om två timmar (vid tvåtiden). De skickar inga ersättningsbussar när det är så stormigt eftersom det är farligt. Jag vet inte hur sent (tidigt) jag kommer vara hemma och jag vet definitivt inte hur jag ska orka med praktiken imorgon. Usch! Kan inte ett mirakel ske så att jag får komma hem snart?!

/Hannah

söndag 27 november 2011

Första advent på ett tåg

Nu sitter jag på det försenade tåget hem till Lund. Jag har haft en väldigt rolig och ganska galen kryssning till Åland. Bilder kommer förhoppningsvis imorgon. Nu ska jag härda ut den sista biten av resvägen. Sov så gott!

/Hannah

lördag 26 november 2011

På väg

Nu sitter jag på tåget mot Stockholm. Ikväll ska jag nämligen åka på kryssning. Jag vet! Det låter ju helt absurt. Jag trodde aldrig att jag skulle åka på kryssning. I ärlighetens namn har jag lite fördomar, men jag har bestämt mig för att ignorera dem och bara ha kul. Lord knows I need it efter den här veckan. Anledningen till kryssningen är bästa Alexandras 25-årsdag.

/Hannah

torsdag 24 november 2011

Bad --> Good?

Första halvan av den här veckan har varit hemsk. Absurd. Allt har varit kaos, både fysiskt och psykiskt. Imorse kom droppen som fick bägaren att rinna över när jag lyckades åka med fel tåg. Jag hamnade i hålan Billeberga där tågen bara går en gång i timmen. Jag fick vänta 45 minuter på nästa tåg som gick tillbaka till Lund. Väl i Lund var pendlingstiden över och där fick jag vänta ytterligare 40 minuter. All in all kom jag två timmar och tjugo minuter försent till praktiken. Herregud! Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag satt i Billeberga imorse. Som tur var hann jag till skolan i tid till fransklektionen jag skulle hålla. 

Veckan började som sagt illa. Men från och med i eftermiddags tror jag (hoppas jag!) att det vände. Då umgicks jag nämligen med fina vänner och mamma ringde och sade att jag får en dryg tusenlapp retroaktivt från sommarjobbet eftersom jag fick för låg timlön första månaden. Finfint!

Bildbevis från Billeberga. Jag var rädd att min handledare inte skulle tro på den här närmast fantastiska berättelsen.

Pepparkakscheesecake och varm choklad på Lilla Kafferosteriet i Malmö. Dyrt som attan, men väldigt gott!

Finaste Malin var med.

 Sedan var det traditionell soppkväll hos Johanna. Philip, Karin och Amanda var också där. Vi åt och pratade kärleksproblem. 

Amandas lilla Molly var med. Så himla mjuk och fin!

Så galet bra eftermiddag och kväll med galet bra människor. Precis som det ska vara!

/Hannah

onsdag 23 november 2011

Mitt livs största framgång

Det bästa jag har gjort i livet är inte året jag spenderade i Frankrike. Inte heller att mina tre dåliga noveller blev publicerade. Eller att jag har tre examina från Lunds universitet. Eller att jag kan skriva (ganska kassa) låtar. Eller att jag är en fena på korrekturläsning. Det bästa jag har lyckats med i mitt liv är något helt annat. Något viktigare. 

Mitt livs största framgång är utan tvekan att jag har hittat så fina vänner. Världens bästa. Vänner som alltid ställer upp. Som hjälper en att flytta och flyttstäda. Som lagar soppa åt en. Som lyssnar på ens problem. Som säger till en att gaska upp sig när man vältrar sig i olycka och tar på sig offerrollen. Som kommer med bra råd. Som alltid står på ens sida. Som har samma värderingar. Som i svåra stunder påminner en om att man är en fantastisk person som förtjänar bättre. Som man skrattar ihjäl sig med. Som man filmar galna videos och tar galna kort med. Som pussar och kramar en. Som älskar en för den man är. Som är de bästa vännerna man kan ha.

Jag tror inte att ni förstår hur mycket ni betyder för mig. Jag är så tacksam, glad och nästan förvånad över att ni vill vara mina vänner. Jag som är så tråkig (nu vet jag att ni blir lite sura. ni blir alltid det när jag säger liknande saker om mig själv)! Det jag ville säga med det här inlägget är helt enkelt att ni är fantastiska och att jag inte kan tänka mig ett liv utan er. Sådetså.

(och käraste storasyster, du ingår i samma kategori, men det vet du väl?)

/Hannah

tisdag 22 november 2011

Viggos dop

Och här kommer ett par bilder från dopet och dopkalaset. 

 
Carro, Jocke och faddrarna Mia (min moster) och Bengt. Och Viggo och prästen, såklart.

Dopbarnet himself.

 
Därborta bakom flygeln sitter jag och spelar och sjunger. Men det ser man knappt.

 Dopbarnet och jag på dopkalaset. Jag kunde bara vara med i 45 minuter efteråt eftersom jag skulle skynda mig till tåget hem.

Och med detta avslutar jag denna kvälls bloggkavalkad. Hoppas att ni gillar att jag har bloggat lite extra nu för att ta igen helgen!

/Hannah

Fredrik

I lördags fick jag äntligen träffa lillebror Fredrik igen. Och han är så söt att jag dör lite när jag ser honom. Fino!

Sötaste syskonet. I alla fall just nu!

/Hannah

Jag saknar dig!

Mys med finaste bebisen.

Viggo+Hannah=sant!

/Hannah

En ritlista

Så jag gjorde en rolig ritlista (aka. härmade niotillfem). Den blev mest ful eftersom jag bara har paint och inte ens en sådan där ritpenna till datorn. Ni får klicka på bilden för att se allt. Jag vet att det är svårt att se vad som står på kassettbandet, men nu får det helt enkelt vara så.


/Hannah

I ett hus vid skogens slut...

I fredags hälsade jag, storasyster och mamma på Maria i stugan som hon precis har flyttat in i. Så himla söt liten bostad! Gräs på taket och fin trädgård med gammal brunn och allt. Det kändes lite sagoaktigt. Eller vad tycker ni? 

Stugan heter "Björnen." Jag vill också ha ett namn på min bostad!

Maria herself vid matplatsen.

Det var ganska träigt inne, men fint ändå!


Jag längtar redan till nästa gång!

/Hannah

måndag 21 november 2011

Expectations vs. Reality

Jag hade planerat en sådan fin kväll. Det skulle bli fint och mysigt och bra på alla sätt och vis. Lite trötthet kanske, men inget annat tråkigt. Och det blev pannkaka av alltihop (i negativ bemärkelse trots att pannkakor är himla goda). Och det som kändes bra och relativt säkert är nu något helt annat. Och jag fattar inte att jag gick in i fällan! Jag fattar inte att jag trodde att allt var finemang, när det tydligen inte var det. Hur dum får man bli?

Till råga på allt har jag magont som jag tror antingen är förstoppning eller blindtarmsinflammation. Jag vet inte ens om förstoppning är att föredra?

Ridå.

/Hannah

Förlåt!

Förlåt, förlåt, förlåt! Jag vet att jag har försummat min lilla blogg och mina få bloggläsare hela helgen. Förlåt! Det har varit fullt upp i EnDsville med fältdagar, sångövning och dop. Och så resan hem, förstås. Jag har fortfarande inte lyckats blogga från mobilen. Jag ska försöka fixa det.

Jag har som sagt haft fullt upp. Bilder och berättelser kommer imorgon och/eller på tisdag. Nu måste jag nämligen bums i säng eftersom jag ska upp jättetidigt imorgon och åka till praktiken i Eslöv. It's a hard knock life, ni vet!

Det känns jobbigt att bara ha varit hemma en timme men att jag ändå måste lägga mig nu. Oh, well!

/Hannah

fredag 18 november 2011

Under the weather

Jag har varit illamående med dålig aptit i snart en vecka nu. Det är bäst att inte nämna det för folk för då får man tillbaka ett finurligt leende. Det är då man snabbt säger: "Eh, nej! Jag är inte gravid!

Jag hoppas att det blir bättre. Det är obehagligt att aldrig känna sig sugen på att äta.

/Hannah

torsdag 17 november 2011

Idag har jag...

... varit på min gamla gymnasieskola och fått krama gamla lärare. Och så har jag självklart observerat deras lektioner.

... fått umgås en liten, liten stund med brorsonen Viggo som har blivit så stor. Han är lika söt som vanligt.

... haft pizza- och filmkväll med storasyster och Maria. Dessutom åt vi marängswiss. Gott och sjukt mättande!

... kört bil i mörker för första gången på länge. Jag tror inte att jag körde på något?

/Hannah

onsdag 16 november 2011

Och världens sötaste lillebror

Lillebror Fredrik som precis har fyllt två år har nu tagit sitt första skolkort. Hur söt får man bli egentligen!?

Sötnöt!

Och till helgen får jag äntligen träffa honom (och hela familjen) igen! Jag längtar!

/Hannah

I Ed

Nu är jag tillbaka i bloggosfären! Jag har haft fullt upp. Minst sagt. Idag åkte jag till Ed där jag ska tillbringa resten av veckan. Min brorson Viggo ska döpas på söndag och jag ska sjunga på dopet. Imorgon och på fredag ska jag ta två fältdagar på min gamla gymnasieskola Utsikten. Det blir spännande!

Annars vet jag inte vad jag ska skriva.

/Hannah

måndag 14 november 2011

Sen kväll / Tidig morgon

Jag har varit uppe till snart halv fyra för att min lägenhet ska se ut såhär:


Antiklimax är inte ens i närheten av vad jag känner just nu. Om inte Anticimex får bort alla spår av baggarna vet jag inte vad jag gör.

Att jag hade så mycket köksgrejer? Och att det tog så mycket längre tid att städa och tömma köket än tänkt? Och då kanske ni undrar varför jag städar mitt i natten och inte på dagen? En oförutsedd händelse skedde tidigare i eftermiddags och plötsligt försvann en massa tid. Och här är jag nu. Mycket senare än tänkt.

Nu ska jag sova. Jag kanske får tre timmars sömn om jag har tur. För övrigt är det värsta jag vet när företag säger "Vi kommer någon gång mellan åtta och tolv" och dylikt. Alltså. Kan man inte specificera lite mer?

Godnatt/Godmorgon!

/Hannah

söndag 13 november 2011

Märkliga, men bra, saker

Imorse trodde jag inte att något särskilt skulle hända idag. Men något särskilt hände ikväll. Det var märkligt, men bra. Nästan lite filmiskt. 

Nej, nu måste jag fundera lite mer på detta (fast egentligen måste jag städa eftersom Anticimex kommer hit imorgon. panik!). 

/Hannah

Fråga

Så jag fick en tanke om att skriva ett blogginlägg om mina fiktiva favoritpar. De där söta sakerna. Som den obotliga romantikern jag är, liksom. Men ni kanske bara skulle tycka att jag är töntig? Att jag är konstig? Så nu rådfrågar jag er: Vill ni att jag skriver ett sådant inlägg?

Tell me! Om ni inte vill kommentera men ändå tycker att det är en bra idé kan ni väl trycka på Gilla!-knappen? Lite kärlek kanske muntrar upp i höstmörkret?

/Hannah

Fest i Kristianstad

Ja, man kan undra vad man gör i Kristianstad en lördagkväll (kanske även annars?). Jag var självklart där på grund av Helena. Hon har både fyllt år och flyttat till ny lägenhet och detta firade hon med en fest. Vi hade det trevligt (särskilt när vi gick och åt på MAX, also known as the man of my life). Jag tog inte så många bilder, men här kommer ett par. 

Söta Marcus och Erica var där.

Och bästa Karin.

Philip demonstrerade Ellos-posen.

På tåget hem. 

Johanna hade inte druckit klart.

Tyvärr har jag inget bra kort på Helena. Eller på de andra gästerna. Nåväl (som är mitt nya ord. använder det jämt).

/Hannah

lördag 12 november 2011

Köp mjölk. Skriv bok. + The Bishop's Arms

Igår hade jag en himla trevlig kväll tillsammans med fina vänner. Först gick vi på Anders Jansson och Johan Westers test av delar av deras kommande föreställning Köp mjölk. Skriv bok. Mycket bra och roligt! Efter detta gick vi vidare till The Bishop's Arms här i Lund.

 Precis innan de började föreställningen.

Anders och Johan!

Jag och Karin.

Vickie var med.

Karin och Lasse.

Lasse och Karin på The Bishop's Arms.

Och Vickie!

Josefin mötte upp lite senare men ville helst inte fastna på bild.

 Det är tydligen jag som är Hansi! Hemskt osmickrande bild för övrigt, men det har ju aldrig stoppat mig förut.

Bra människor, bra kväll.

/Hannah

fredag 11 november 2011

11/11/11 = Turdagen?

Elva är mitt turnummer. Mitt lyckonummer. Jag tänker att något riktigt bra måste hända idag. Klockan 11.11 idag hände inte så mycket, men det är ju fortfarande den 11/11/11. Jag hoppas på mirakel och andra extraordinära saker. Jag är rädd att jag kommer bli väldigt besviken.

Karin säger att jag själv får se till att något extraordinärt händer. Och så är det väl. Men ibland hoppas man att man har turen på sin sida. För en gångs skull. Det hade varit himla trevligt. Minst sagt.

/Hannah

torsdag 10 november 2011

Bokdagen

Idag är det bokdagen. Eller bokeftermiddagen. Efter skolan idag strosade jag runt lite i Malmö och hamnade till slut på Myrorna där jag fyndade de här böckerna för 30 pix:

Lite feminism och lite fakta om en av mina favoritförfattare.

Sedan bar det av till Johanna där hon, jag och Karin hade fin soppkväll (vår nya tradition som ni kanske har märkt). När jag kom hem till Lund för någon timme sedan väntade ett paket från Bokus på mig i brevlådan. Däri låg dessa böcker:

En svensk klassiker och en sådan där lättläst bok som alla pratar om. Dessutom kom en present. Men den kan jag ju inte visa!

Kort sagt: J'adore les livres ! Synd bara att jag inte hinner/orkar läsa mer. Det tar så lång tid att läsa ut böcker när man läser 4-5 stycken samtidigt. Nåja!

/Hannah

onsdag 9 november 2011

Nada

Jag har inget att skriva. Eller nästan inget. Det enda som händer just nu förutom skolan är att jag tänker en massa. Jag tänker för mycket. Och jag inbillar mig saker. Och jag drömmer om saker. Och det kanske är en dum idé, jag vet inte. Och jag tänker att jag måste våga göra saker men det är så himla svårt att börja spela när man alltid (alltid!) har suttit på avbytarbänken. Jamennivet.

Åh. Detta höstmörker på allt detta. Jag vet att vintern inte ens har börjat än men jag vill ha vår nu! Fast de orangefärgade löven på marken är ganska fina.

Äsch. Jag sade ju att jag inte hade något att skriva!

Sov gott kära bloggvänner!

/Hannah

tisdag 8 november 2011

Trötthet

Jag kunde inte somna inatt. Det var lite olyckligt eftersom jag var tvungen att gå upp klockan sex imorse. Jag sov knappt 2,5h. Att jag är vaken nu är helt otroligt. Och ännu mer otroligt är det att jag inte har sovit middag efter fältdagen på skolan i Eslöv. 

Jag är mest glad över att jag inte somnade på praktiken. Och att jag faktiskt orkade gå upp imorse.

För övrigt är jag redan trött på blogspots nya design (inte den ni ser, utan den jag ser när jag skriver inlägg). Jag hittar ingenting och det känns mest jobbigt att skriva blogginlägg. Nåväl. Jag ska sluta vara en sådan där luddit.

Tröttare än tröttast.

/Hannah