onsdag 29 februari 2012

The Body Shop

Idag fick jag för mig att jag skulle passa på att handla lite på The Body Shop med tanke på att det var klubbdag och allt (20% på den dyraste varan och en gåva om man handlade för en viss summa). Jag handlar mer eller mindre allt mitt smink där eftersom The Body Shop är en av få butiker som garanterar att deras produkter inte har testats på djur (HÄR finns en lista på märken som garanterat aldrig testar sina skönhetsprodukter på djur). Dessutom gillar jag såklart deras sortiment. 

Eftersom min vinterhy är helt åt helsike och väldigt torr köpte jag peeling till ansiktet och en riktigt fet ansiktscrème. Dessutom köpte jag Strawberry Body Butter som påminner lite om body lotion. Doften är to die for och jag kan inte sluta lukta på mig själv! Dessutom blir jag sötsugen av jordgubbsdoften (det är i och för sig mindre bra!). De har till och med en ny chokladserie som luktar gudomligt. Men där får nog min gräns gå. Ingen choklad vare sig i munnen, i magen eller på kroppen. 

Eftersom jag handlade en del fick jag också en shower gel och body mist på köpet. Plus en tidning (Damernas Värld som tipsar om klänningar för över 17 000 kr. inte riktigt min budget, men ok). 

Mina fynd.

Det är väldigt sällan jag handlar i den här butiken eftersom det är ganska dyrt och min ekonomi inte direkt tillåter det. Men när det är klubbdagar passar jag på.

Brukar ni handla på The Body Shop?

/Hannah

Tulpaner

Det är något särskilt med blommor. Hela lägenheten lyser liksom upp. Som om den tackade. Tack, tack, tack för de fina blommorna, Hannah! Tacktacktack! Varsågod, kära lägenhet. 

Jag köpte tre buketter med tulpaner idag. Tre! Och eftersom det var gårdagens tulpaner kostade de bara tio kronor styck. Tio! Alltså tre buketter för trettio spänn. Det är ju otroligt! Älskar den blomaffären. 

Bilden gör dem inte rättvisa, men här får ni en aning om hur de ser ut.

Det kanske är tragiskt, men blommor gör mig ganska lycklig. Jag kanske borde köpa en liten krukväxt till mitt lilla köksbord? Problemet är ju bara att de dör så fort hos mig, hur mycket jag än älskar dem...

/Hannah

tisdag 28 februari 2012

Bokcirkel och försenade födelsedagspresenter

Idag har jag haft en ganska fullspäckad eftermiddag och kväll, men det har varit himla fint också! Först hade jag föreläsning mellan ett och fyra och sedan åkte jag och träffade Karin på Mobilia i Malmö där hon skulle klippa sig. Själv köpte jag ett par jeans och fick hudtips på Body Shop. Sedan fick vi skynda oss till Erica och kvällens bokcirkelmöte där vi diskuterade Mary Shelleys Frankenstein. Själv gillade jag boken ganska mycket, trots att den inte riktigt var som jag hade föreställt mig. Mindre läskig, till exempel. Men fortfarande intressant och tänkvärd, särskilt vad gäller människors moral. 

På bokcirkelmötet fick jag öppna flera försenade födelsedagspresenter. Det hade jag definitivt inte väntat mig! Men det blir extra trevligt då. Att plötsligt få fina födelsedagspresenter. Mycket angenämt! Tack Helena och Karin!

Lite vin, lite ost, lite kex.

Helena var där.

Karin och hennes nyklippta lugg var där.

Och Malin var där (plus Erica och Karin H., men jag tog visst inga bra kort på dem!).

En trött Hannah plus glaskupa med fat (present från Karin).

Jag vet inte vad jag ska ha i den. Ett par macarons kanske? Eller en torkad ros (så kan jag låtsas att jag är odjuret i Skönheten och Odjuret!)? Vi får se.

En gräddsnipa som jag har behövt ett tag (present från Karin).

Och näst sista Harry Potter-filmen. Åh! Nu saknar jag bara den sista! (present från Helena)

Ja, jag vet. Varken mina iPhonebilder eller webcambilder är av särskilt bra kvalité. Jag hoppas att jag kan unna mig en riktigt bra kamera efter sommaren och sommarjobbet. Fast egentligen borde jag nog spara alla pengar jag kan eftersom jag tar examen i januari nästa år och antagligen kommer stå utan jobb. Isch. Men nu ska jag förtränga det en stund till.

Summa summarum: Finfin tisdag! Precis som det ska vara.

/Hannah

måndag 27 februari 2012

En ny serie

När jag fick nys om att det finns en ny serie för alla oss som gillar sång, dans och drama var jag tvungen att kolla in den. Serien heter Smash och de mest bekanta ansiktena är antagligen Debra Messing, Jack Davenport och Anjelica Huston. Men jag måste säga att jag verkligen gillar Katharine McPhee som spelar den talangfulla men väldigt gröna Karen. 

Hittills har jag bara sett tre avsnitt eftersom det inte har hunnit sändas fler. Just nu tycker jag att den känns bra och lovande, mycket tack vare skådisarna. Musikallåtarna kan vara lite tradiga ibland, men de sjunger även annat. Så om du gillar liknande serier och filmer borde du ta dig en titt!

(nej, jag vet inte varför det kommer reklam för Shark Night på slutet!)

/Hannah

söndag 26 februari 2012

Att ha mål varje dag

Efter tre veckors praktik med tidiga morgnar och tidiga läggningstider kom den här veckan som en chock. Jag hade en föreläsning i tisdags. En. Det var allt. I måndags pluggade jag inför min redovisning och inlämning på tisdagen, annars gjorde jag inte särskilt mycket under resten av arbetsveckan. I torsdags städade jag lägenheten och tränade. Det känns inte som om jag gjorde så mycket mer.

Igår kom jag på att jag nog borde ha några mål med varje dag (jag kanske är arbetsskadad?). I och för sig tänker jag ofta att jag borde göra och hinna vissa saker vissa dagar, men det blir aldrig så mycket som jag har tänkt. Så igår skrev jag upp fem eller sex saker som jag ville hinna med under dagen. Det kan vara allt från att diska och tvätta till att läsa kurslitteratur eller skicka ett viktigt mail. Om jag sedan skriver en lista, en lista man faktiskt kan ta på, hjälper det mig enormt. Av någon anledning följer jag en skriven lista mer troget än en lista i huvudet. När något är gjort stryker man det på listan. 

Jag inser att detta kanske låter simpelt och urdumt, men det har funkat för mig både igår och idag (fast jag har några småsaker kvar på listan idag, men dem hinner jag med). Jag tror att jag ska fortsätta med de här listorna de dagar jag inte har så mycket på schemat. Annars blir det lätt att jag sover bort halva dagen och inte gör något vettigt alls.

Gör ni också såhär? Eller är ni bra på att göra "det ni ska"? Kanske har ni andra strategier för att komma någonvart varje dag?

/Hannah

Macarons

Om man nu bara äter sötsaker en gång per månad måste man såklart se till att göra det med stil. Eller vad säger ni?

Härligt pastelliga.

Ok, jag erkänner. Jag åt upp blåbärsmakronen innan den här bilden togs.

Jag hade sådan himla tur idag! När jag kom till butiken skulle ägaren precis stänga två timmar tidigare än vanligt eftersom han skulle på ultraljud och kolla in sin unge (nej, jag vet inte varför han berättade det för mig. han är ganska öppen, men väldigt trevlig!). Jag såg inte en enda macaron, men han lugnade mig och sade att han hade flera olika sorter. Så jag fick mina sex macarons. Tur!

/Hannah

Månadens sötsaksdag

Yes! Nu har jag klarat fyra veckor utan sötsaker. Jag är så himla stolt över mig själv. Idag tänkte jag ha månadens första och enda sötsaksdag. Det kan man ju tycka är lite dumt när jag har klarat fyra veckor utan onödigt socker. Det kommer såklart förstöra det jag har byggt upp och jag kommer få börja om från början igen. Fine. Visst. Samtidigt tycker jag att en sötsaksdag i månaden är ok. Dessutom känner jag mig själv och om jag aldrig skulle få äta sötsaker hade min motivation och inspiration varit icke-existerande. Man måste få göra "fel" någon gång för att klara av att göra "rätt" nästan hela tiden. 

Egentligen skulle vi ha Oscarskväll ikväll; titta på galan, tippa vem som vinner och så vidare. Tyvärr verkar det inte bli så längre. Himla tråkigt. Samtidigt kanske det är bra att jag är hemma idag. Vem vet hur min kropp kommer reagera på en massa socker(gift!)? Jag ska såklart försöka att inte överdriva. Strax ska jag ner på stan och köpa mig några macarons. Älskar dem! Och så vill jag äta lite lösgodis till en film ikväll.

Vad tycker ni om att ha en sötsaksdag per månad? Är det dumt att ha en när man annars klarar sig utan sötsaker eller tycker ni rentav att man borde ha fler per månad? Borde man avstå från sötsaker överhuvudtaget? Ni får gärna tycka att det är dumt och skriva det, men var isåfall konstruktiva i er kritik. Jag vill gärna veta vad ni tycker och hur ni tänker!

/Hannah

torsdag 23 februari 2012

Onsdag vs. torsdag i vettighet

Ojojoj. Igår gjorde jag en enda vettig sak. En! Och det var att maila till mina före detta chefer och anmäla intresse för sommarjobb i år igen. Ja, det var det enda vettiga jag gjorde igår. Om man inte räknar bloggande (men det gör man väl inte?). Och om man inte räknar att spela lite instrument (ja, apropå det måste ni ha blivit helt häpna och fantastiskt imponerade av mina mad skills när det kommer till munspel och blockflöjt. med tanke på att jag inte fick en enda kommentar, menar jag. jag förstår att ni älskade det så mycket att ni blev helt förstummade och handlingsförlamade! ehe).

Och idag? Idag, kära vänner, har jag gjort en massa vettiga saker. Jag diskade bort diskberget. Jag gick ut med återvinningsberget (tre berg. eller tre pyramider?). Jag dammsög. Jag skurade golvet. Jag städade på toan.  Jag gick en promenad. Jag tränade styrketräning på gymmet. Jag såg en oscarsnominerad film. 

Det enda jag inte gjorde idag var att plugga. Och det var lite dumt, men så blir det ibland. Jag har i alla fall gjort en hel del vettiga saker. Så får man tänka. Yesyesyes.

Och nu borde jag sova. Men hur ska det gå när man somnade försent (för tidigt?) inatt och gick upp försent imorse ("imorse")? Äsch. En liten stund till kan jag vara uppe. Kanske. Det märker vi.

/Hannah

onsdag 22 februari 2012

Sen men ganska nyttig kvällsmat

Jag får för mig att jag i alla fall slipper skörbjugg med den här kvällsmaten:


/Hannah

Vissa instrument måste jag verkligen öva mer på...

(OBS! Sänk volymen innan du trycker på play!)

Typ blockflöjt.

Från vilken tv-serie?

Och munspel.

Inte särskilt amazing.


Förresten känns det gôtt att jag inte har några problem att lägga upp videos på mig själv där jag är helt ofräsch och ofixad. Titta och eh... njut!

/Hannah

Och lite ögongodis

(klicka för större bild!)

Synd att drömmannen är fiktiv!

/Hannah

När huvudvärken bestämmer över ens liv

Fy, vad irriterad jag blir! Om några minuter skulle jag egentligen ha börjat träningsveckan på gymmet och provat på ett pass som heter Step Dance (step-up med bräda, inte steppdans!). Istället sitter jag nu här och ska dricka lite Treo i vatten. Blä. 

Problemet med min huvudvärk är att jag får ont i ena tinningen och att det blir värre när jag rör mig. Om jag går fort eller hoppar dunkar/bultar det bara mer i tinningen, vilket är riktigt obehagligt. När det gäller många andra krämpor brukar ju rörelse hjälpa, men inte i det här fallet. Suck.

Ja, det här är ett klagoinlägg. Jag tycker bara att det är så typiskt att huvudvärken kommer som ett brev på posten fem minuter innan man ska packa träningsgrejerna. Dessutom är det försent att avboka, så nu får jag en prick också. 

Ibland har jag trott att jag får huvudvärk av sötsaker. Men om det är fallet måste jag ha fått det av majsen jag åt till middagen. Majs är i och för sig väldigt sött, men ändå?

Äsch. Nu ska jag läsa lite och hoppas att huvudvärken försvinner. 

/Hannah

måndag 20 februari 2012

Dagens

Idag har jag mest ägnat mig åt min ganska omfattande skoluppgift. Den har stulit mer eller mindre hela dagen (och kvällen!). Men nu är den äntligen gjord och imorgon är det redovisning. Skönt att få det gjort.

Annars har jag sett en serie eller två. Till exempel såg jag sista delen av Mildred Pierce. En bra men ganska tragisk serie emellanåt. Eftersom det är en miniserie lär det inte bli några fler säsonger. Utmärkt skådespeleri av Kate Winslet, Guy Pearce och Evan Rachel Wood

Dessutom gjorde jag scones idag igen. Gott! Anledningen är nog för att jag har slutat köpa hem bröd. Nu äter jag havregrynsgröt till frukost och det enda brödet som finns här är knäckebröd. Men ibland får jag akut brödsug (märkligt ord) och då känns scones som det lättaste att göra (särskilt när man känner sig för ofräsch för att gå till affären och för lat för att fixa till sig). 

Äsch. Jag tråkar ut mig själv med det här inlägget. En serie till och sedan bums i säng så att jag kommer upp i tid imorgon.

Ciao !

/Hannah

söndag 19 februari 2012

6 saker jag har tänkt på idag


  • Att jag läser så himla sakta. Särskilt när jag har mycket litteratur att plöja igenom på en viss tid. Snigelfart.
  • Att det ibland är jobbigt att vara både obotlig romantiker och feminist på en och samma gång.
  • Att jag har klarat mig utan sötsaker tre hela veckor, hurra! Jag känner för att fira med godis, men det vore ju himla dumt!
  • Att jag borde kolla på så många oscarsnominerade filmer som möjligt innan söndag då jag och några vänner ska ha Oscarskväll och tippa på vem som vinner vad.
  • Att jag måste komma igång med träningen på riktigt nu till veckan. Tre gånger ska jag träna. Jo!
  • Att jag måste slänga de vissna tulpanerna som står i en vas på köksbordet. Och att jag borde köpa nya. Blommor piggar verkligen upp.

/Hannah

lördag 18 februari 2012

10 saker som skulle vara roligare än att läsa kurslitteratur


  • Gå på fest eller maskerad.
  • Gå på bio.
  • Kolla på film.
  • Kolla på tv-serier.
  • Ha spelkväll med fina vänner.
  • Spela och sjunga.
  • Spela in när jag spelar och sjunger.
  • Börja skriva på en bok.
  • Läsa skönlitteratur.
  • Pussa på en söt karl.

Men nej. Jag måste läsa idag, imorgon och på måndag. Plus att jag måste göra en ganska stor uppgift innan tisdag som ska redovisas både muntligt och skriftligt. Nåväl. Jag varvar med lite tv-serier. Så att jag inte dör av tristess (fast nu var jag lite väl taskig. den här litteraturen är ok men jag tycker mest att det är jobbigt att jag läser så sakta och att jag har mycket som ska plöjas igenom).

Förresten tog jag er tystnad som ett stort fett NEJ och kommer därför inte skriva ett inlägg med tips om serier. 

Skulle ni hellre göra något annat idag?

/Hannah

fredag 17 februari 2012

Intresseanmälan

Alltså. Jag insåg att jag ser på en hel del serier. Ehem. Nu undrar jag om någon skulle vara intresserad av ett inlägg med tips om serier? Vad säger ni, kära bloggläsare?

/Hannah

torsdag 16 februari 2012

Såhär söt får man tydligen vara

Finaste, finaste Viggo. Som jag saknar dig!

Finfint bagage!

/Hannah

tisdag 14 februari 2012

Kvällsmat

Om någon mot all förmodan undrar hur jag stillade mitt sötsug kan jag meddela att jag bakade scones och gjorde en smoothie. Sedan var jag mätt och glad. 

Gott! (jo, jag äter sylt. men inte varje dag)

Och nu ska jag sova!


/Hannah

Sötsug

Dagens dummaste måste vara att gå in på den här bloggen när jag känner mig akut sötsugen. Dumt, dumt, dumt! Jag tror att jag är så sötsugen för att det är Alla hjärtans dag och alla skyltar med vad de käkar för onyttigt. Dessutom bjöd de på vaniljhjärtan på praktiken (som jag älskar!) men dem skippade jag såklart när jag nu har bestämt mig för att undvika sötsaker. Men vissa dagar, som idag, är riktigt jobbiga. 

Om exakt en vecka är det fettisdagen och jag tror att jag kanske ska ta månadens första och enda sötsaksdag då. Köpa mig en semla på något konditori. Jo, det låter som en bra idé!

Är jag den enda med sockercravings? Det hela är ju fullständigt vansinnigt, men vad ska man göra? Nu har jag hur som helst klarat drygt två veckor utan sötsaker, going on three.

/Hannah

måndag 13 februari 2012

Låtar jag lyssnar på just nu

Versen kan vara lite tråkig, men jag gillar verkligen refrängen.

Älskar låten och videon är lite häftig!

/Hannah

söndag 12 februari 2012

Jag vill spela in lite

Jag är så sugen på att spela in när jag sjunger och spelar. Det finns så många låtar jag vill spela in. Men jag känner att jag behöver både mikrofon- och kamerastativ innan det kan bli riktigt bra. För tillfället är jag ganska pank men om knappt två veckor kommer CSN och lite lön och då kanske jag kan investera i detta. Det vore så kul om jag kunde spela in lite. Eller vad tycker ni?

För övrigt har jag varit alltför lat idag. Till slut blev jag klar med planeringen och förberedelserna inför morgondagens lektion som min mentor från högskolan kommer till. Det känns väldigt spänt och nervigt just nu. Jag hoppas att det går bra. Hoppas, hoppas!

Nu ska jag diska, sedan gå till affären och köpa bröd, därefter kan jag kanske hinna se en serie och/eller läsa lite och sedan måste jag nog sova omedelbums om jag ska upp vid sextiden imorgon. Here we go again! Sista praktikveckan på ett tag.

/Hannah

lördag 11 februari 2012

Lugna lördag

Det är så skönt med helg när man har gått upp tidigt hela veckan och haft fullt upp varje dag. Jag var helt slut igår kväll och somnade vid midnatt, vilket måste räknas som tidigt i min värld när det handlar om fredag. Imorse vaknade jag vid niotiden utan alarm och blev helt chockad. Jag brukar kunna sova hur länge som helst när jag får tillfälle. Jag kom på att jag kunde testa ett danspass på gymmet som började 10.15. Sagt och gjort, jag gick dit och tyckte att det var jättekul. Och underbart att jag klarade av att dansa i 55 minuter. Det trodde jag inte riktigt innan jag gick dit. Äntligen lite träningsglädje igen! Jag ska försöka gå på det här passet varje vecka (såvida jag inte har varit på fest på fredagen, då skippar jag det nog).

Lugn som en filbunke.

Idag har det bortsett från danspasset varit lugna lördag. Jag har mest tittat på serier (nästan bara Downton Abbey!) och tagit det lugnt. Imorgon måste jag däremot planera klart inför engelsklektionen jag ska hålla i på måndag. Då kommer min mentor från högskolan att vara där och jag vill att det ska gå så bra som möjligt (såklart!). Jag hoppas att han inte är lika hård och sträng den här gången. 

Imorgon ska jag också försöka läsa lite kurslitteratur som jag ligger efter med. Alltid är det något man måste göra. Förhoppningsvis hinner jag städa lite också. Det är inte konstigt att söndagar blir tråkiga när jag hela tiden sparar allt tråkigt till just söndagar. Nåväl. Lördagar är i alla fall fina!

/Hannah

torsdag 9 februari 2012

Serietips!

Jag fick för mig att jag behövde fler serier att titta på (ehem!). Nej, men ärligt talat. Ibland står man där och har knappt något att titta på. Då hittar jag något nytt som jag aldrig har sett. Och tur är väl det, för annars skulle jag missa så mycket bra (vilket jag säkert fortfarande gör med tanke på hur många bra serier det finns). Igår började titta på två helt olika serier. Engelska Downton Abbey och norska Dag. Jag blev helt kär i Downton Abbey efter bara ett avsnitt (om jag ska vara ärlig grät jag till och med en skvätt under avsnittet). Jag älskar kostymdramer av hög kvalitet. Just den här serien handlar om en rik familj och deras tjänstefolk år 1912, precis efter att Titanic har sjunkit. Den verkar riktigt lovande. Det känns så kul att jag har två hela säsonger att se (visserligen relativt korta, men ändå)!


Den andra serien, Dag, verkar också väldigt lovande efter bara ett avsnitt. Den handlar om relationsterapeuten Dag som är en riktig misantrop och som råder alla att göra slut eftersom det ändå inte finns någon mening med samvaro med andra. En svart komedi helt enkelt. Jag trodde aldrig att jag skulle kolla på en norsk serie, men nu kanske jag blir fast trots allt.


Vad tror ni? Succé eller inte?

/Hannah

onsdag 8 februari 2012

Soppkväll

Igår tog jag mig i kragen och bestämde mig för att jag orkade åka till Malmö och umgås och äta med Erica och Johanna trots praktik och någon timmes för lite sömn. Och tur var väl det! 

Johanna bjöd på blomkålssoppa och till och med den fina soppskålen fick vara med. 

Erica!

Johanna!

På något vis får man mer energi när man träffar sina vänner (plus att man vaknar till lite i Johannas iskalla lägenhet!). Fint som snus!

/Hannah

10 dagar utan sötsaker!

Jag är väl för bra! (ehe)

Nu kör vi tio dagar till. Och tio dagar till. Och tio dagar till... (bortsett från en sockerdag per månad om jag så vill).

Borde ni sluta med något? (jag vet inte varför jag ställer frågor i mina blogginlägg med tanke på att ingen någonsin svarar på dem. jag skulle lika gärna kunna sitta här framför datorn och ställa frågorna rakt ut i tomma luften. nåväl!)

Nej, nu borde jag dammsuga mitt stackars försummade hem. Sedan mat och en serie eller två.

/Hannah

måndag 6 februari 2012

Några småsaker

Det händer inte så mycket just nu. Jag har praktik och försöker lägga mig i tid. Och så försöker jag orka laga mat och fixa vardagsgrejer i min enkla boning. Det är mest det som händer. Idag fick jag veta att jag ska hålla i fem lektioner den här veckan, inte tre som det verkade som tidigare. Men det är bra. Jag behöver all träning jag kan få.

Igår åkte jag ut till köpcentret Nova Lund och spenderade 650 spänn på sulor som är gjutna efter mina fötter. Det gör man på Intersport och det tar knappt tio minuter. Jag tror att sulorna gör stor skillnad, i alla fall för fötterna (det känns i alla fall ovanligt!). Jag hoppas också att det kommer märkas lite på ryggen. Personen som hjälpte mig konstaterade att mina hålfötter är så höga att det egentligen inte finns några skor som kan ge mig tillräckligt med stöd. Inte så kul att höra men desto bättre att få veta. 

Annars är det som sagt inte så mycket som händer. Imorgon ska jag visserligen till Malmö och äta soppa. Som vanligt. Som sig bör.

/Hannah

söndag 5 februari 2012

1970-talsmiddag

Igår kväll åkte jag och några vänner till Amanda som bjöd på 1970-talsmat aka. "den bruna maten." Självklart försökte vi vara tidsenliga och klä oss lite mer 70-tal än vanligt. Min inspiration var 70-talshippien.

Note to self: flätat pannband lämnar gärna märken efter sig.

Amanda var schysst och lånade ut en tunika och en kjol eftersom jag har noll kläder som ens kan härledas till 70-talet.

 Tilltugg à la 70-tal.

Bordsplacering. På andra sidan av lappen stod namnet på en 70-talspersonlighet som man skulle agera som under middagen. Jag fick Luke Skywalker så jag pratade engelska, fäktade med min matkniv (plus ljudeffekter!) och hoppades att min ärkefiende inte var min farsa.

Fix i köket.

Ella plus hunden Mollie trivdes på golvet.

Lite tilltugg och snack.

Snart dags för mat! (Amanda, Philip och Johanna)

Förrätt: korv i smördeg. Det var ok.

Huvudrätten har jag glömt namnet på. Det var en massa ost, svamp och sojakött. Inte min kopp te eftersom jag inte är särskilt förtjust i svamp.

Knäckebröd måste man ha till 70-talsmiddagen!

Sedan spelade vi Retro. 

Daniel och Kristoffer funderar. För övrigt var jag och Daniel i samma quizlag tidigare på kvällen. Jag tyckte synd om honom eftersom jag är så kass på historia, årtal och samhällskunskap.

Efterrätten blev apelsin med honung och ingefära plus ananas för min och Johannas del. De andra åt glass i apelsinskal med maränger. Vår första riktiga sockerprövning och det gick bra!

Det var en riktigt fin middag med fina vänner. Som det ska vara. Jag var lite tråkig och åkte hem tidigare än de andra eftersom jag hade mycket på schemat idag och för att jag inte vill vända för mycket på dygnet när jag har praktik. Trots det var klockan lite över tolv när jag var hemma. Det tar en liten stund att ta bussen från Malmö, men det är det absolut värt!

/Hannah

lördag 4 februari 2012

Om ätstördhet och sockerberoende

Ja, ni vet ju hur jag är. Jag har svårt att inte äta för mycket socker. När jag väl börjar blir jag närmast beroende och blir sugen på sött varje dag. Varje. Dag. Det är hemskt men sant. Jag vet inte vad det är som gör att det blir så. Man kan skylla på dålig karaktär, visst, det har jag säkert. Samtidigt undrar jag om de som aldrig känner att de blir beroende av socker någonsin får otroliga sug som jag antar kan liknas vid abstinens. Jag gissar att så inte är fallet eller att det händer ytterst sällan. Vad är egentligen skillnaden mellan de här två typerna av människor? Jag tror inte att det bara handlar om dålig karaktär, men jag har inget annat bättre svar. Jag önskar att jag vore en sådan där människa som kan äta en bulle en dag och så är det bra sedan. Så tänker man inte mer på sötsaker förrän nästa gång som kanske blir nästa vecka eller så. Jag önskar att jag vore så. Men mitt beteende är sjukligt och jag måste göra något åt det.

Lady Dahmer skriver idag om vårt samhälles utbredda ätstördhet och jag kan inte annat än att hålla med. Vi lever definitivt i en bantningskultur. Hellre lite för smal än lite för tjock, trots att det kanske är bättre att ha lite för mycket fett på kroppen än lite för lite (till exempel om man blir sjuk). De flesta jag känner är mer eller mindre ätstörda. De flesta jag känner har en komplicerad och osund relation till mat. De flesta jag känner tänker för mycket på vad de stoppar i sig och hur många kalorier det är. De flesta jag känner vill gå ner minst några kilon. Man kan alltid vara lite smalare. Man kan alltid vara lite snyggare. Jag vet, så tänker jag hela tiden. 

Jag och Johanna började med vår inte-äta-raffinerat-socker-tävling i måndags igen. För jag kände att det hade gått överstyr. Årets två första veckor gick bra. Då åt jag smoothies istället för godis. Mycket bättre. Men sedan köper man lite sötsaker och så är det kört. Det går överstyr. Det går käpprätt åt helsike. Så nu äter vi inte sötsaker. Inga kakor, inget godis, ingen glass, inga bullar, inget sånt. Om man prompt vill ha en sockerdag så är det en dag i månaden som gäller. Den dagen riskerar att förstöra allt såklart. Och när man äter sött den dagen kommer det aldrig vara så gott som man tror att det är. Sötsaker är nämligen godast i fantasin när man inte får äta dem. Och de smakar sämst när man äter dem efter en tids uppehåll. Konstigt nog.

Man kan tycka vad man vill om vår tävling. Eller vårt samarbete som vi hellre kallar det. För det är ett samarbete. Om någon slutar förstör man också för den andra. Och det är delvis det som får oss att fortsätta. Det kanske inte är den bästa metoden. Men jag vet att den funkar för mig. I alla fall för ett tag. Och just nu vill jag bara bli av med sötsuget. Detoxa. Idag är det sjätte dagen utan socker och det går bra. Det är svårt ibland, men det går bra. Jag hoppas att det fortsätter så. 

Det värsta med det här inlägget är att det känns som om jag bara bidrar till att påminna folk om samhällets och deras egen ätstördhet och bantningskultur. Det är inte meningen. Jag kände att jag behövde skriva av mig om mina problem och hoppas att ni förstår det.

Skulle ni säga att ni är ätstörda/har ett sjukt förhållande till mat? Jag tror att de flesta i vårt samhälle har det, men rätta mig om jag har fel.

/Hannah

fredag 3 februari 2012

Och några webcambilder från maskeraden

När vi ändå håller på. Varning för egocentrism!

Jag kollar in mitt hår för första gången.

I like it!

Happy faces!

Maria + Hannah = sant!

Ignoring the camera.

Eller så använder man kameran som spegel!

Puss!

Hej från maskeraden!

/Hannah

Födelsedagsmaskerad

I lördags hade jag födelsedagsmaskerad med tema 1920-1980-talet. Man fick helt enkelt välja vilket årtionde man ville komma som. Det blev en himla rolig fest med fina vänner som hade klätt ut sig på olika sätt. Vi dansade, drack, åt, gjorde quiz och en massa annat. 

Här kommer lite blandade bilder, både mina iPhonebilder och Kristins bilder av mycket bättre kvalité.

Ungefär sju timmar innan festen fick stackars Maria fixa med mitt hår som skulle bli lockigt på just sju timmar. Hon blev en riktig expert på de där "kringlorna" som jag kallar dem.

Innan håret skulle borstas ut hann jag sminka mig à la 1950-tal. 

 Vänta, vänta, vänta...

Medan vi väntade på håret fixade vi fram lite snacks till de snart anländande gästerna.

Som sagt.

Maria var så fin i sin nya 1950-talsklänning!

 Sedan tog vi ut alla spännen och håret blev riktigt coolt!

 Här är jag, frisyren och klänningen. I bakgrunden till vänster kan ni också se min nya hängare/betjänt med skyltar som pekar mot olika storstäder, till exempel Paris och London. Den fick jag i födelsedagspresent av mamma och Anders, tack!

Anna var 1980-talet personifierad som glamrockare.

Malin var söt som 1970-talsbrud.

Stackars Lasse var en deprimerad 1930-talsman.

Karin var vacker som kvinna från 1950-talet med en körsbärsklänning to die for!

 Johanna kom som Elin Wägner och Ella och Philip hade inspirerats av 1950-talet.

Jag vet inte varför alla ser så deppiga ut!

Jag var en husmoderlig 50-talskvinna och bjöd på vegansk paj: äpple/kanel och blåbär/hallon. Gott!

Karin och Josefin. Josefin kanske inte var särskilt utklädd, men hon var välkommen ändå.

Dansgolv!

 Kristin var ursnygg som 70-talskvinna.

Lasse, Johanna och Kristin. Och min dammsugare som av någon anledning fick vara med på dansgolvet senare på kvällen.

Sötnöt!

Philip fick för sig att testa teorin "man kan inte komma ut från badrummet om ugnsluckan är öppen." Jag är inte säker på vad han kom fram till.

 Såhär reagerade vi på det.

Ja, ni ser ju! En himlans bra fest! Tack till alla som kom och firade mig! Och tack för de fina presenterna!

/Hannah