söndag 29 april 2012

Malins födelsedagsfest

Här kommer några bilder från gårdagens finfina fest! Vi firade Malin som nyligen har fyllt 30 år.

Här har födelsedagsbarnet precis öppnat presenten från mig.

En hjärtformad skål och turkosa rosörhängen. Jag tror att hon blev glad!

Karin posar.

Josefin posar.

Ahmets tröja och Josefins strumpor matchade himla bra.

Ett suddigt quiz. 

Lasse var visst festens utböling.

Karin var quizledare.

Plötsligt bjöd Lasse på en saxofonkonsert!

Till slut kände han sig tvungen att sitta ner och spela.

En finfin kväll, som alltid!

/Hannah

lördag 28 april 2012

Dags att gå på födelsedagsfest!

Nu ska jag och min heta date gå på Malins födelsedagsfest. Vi hörs imorgon!

 Den absolut snyggaste bilden!

/Hannah

torsdag 26 april 2012

Det som göms i snö...

Finaste mamma har skickat hit sin "gamla" iPhone 3 så att jag har en hel och fungerande telefon (att inte behöva använda tejp för att hålla ihop skiten är en klar förbättring!). När jag letade efter den där lilla makapären som man öppnar iPhones med råkade jag hitta fyra (4!) biobiljetter som ska nyttjas innan 26:e augusti i år. Jag trodde väl att jag hade fler sådana! Jag köper dem till rabatterat pris av Hyresgästföreningen som har medlemspriset 72 kronor per biljett eller något liknande. Hur som helst hittade jag fyra sådana och känner nu att jag borde gå på bio några gånger innan jag åker till Ed i sommar. Vilken kul grej att hitta! 

"Gratisbiljetter." Så känns det i alla fall nu!

Andra saker jag hittade: flashcards inför litteraturtentor ("'tis better to have loved and lost than never to have loved at all!"), gamla pennskrin, Hello Kitty-godis och en massa kuvert. Tänk vilka skatter (och bråte!) ens lådor kan innehålla!

Förresten hittade jag inte den där lilla grejen man öppnar telefonen med. Jag får försöka lösa det på annat sätt. 

/Hannah

onsdag 25 april 2012

All Love Is Trouble

Det är en sådan där grå och tråkig dag. Jag känner mig inte på topp men det kanske beror på vädret.  Och att jag är pank trots att det kom lite pengar till kontot idag. Dessutom är jag jättetrött och dagens lektioner gick sådär. Egentligen gick de inte dåligt alls, det är bara jag som har väldigt höga krav på mig själv. Och om några elever är på riktigt dåligt humör är det lätt att man själv också blir det. 

På att-göra-listan står bara tråkiga saker som att diska och jogga (jag är inne på femte träningsveckan och den här veckan joggar man mer än man går för första gången. uh, jobbigt!). Men jag ska se någon serie och läsa också. Så att det blir en bättre balans mellan tråkigt och fint. 

Dagens låt måste vara denna:


/Hannah

tisdag 24 april 2012

Vilket skämt!

Det här med att jag skulle gå och lägga mig vid typ nio idag. Det gick... sådär. Nåväl. Ännu finns chansen att sova typ sju timmar. 

Godnatt!

/Hannah

måndag 23 april 2012

Roligaste sidan just nu

I brist på annat att skriva om tänkte jag tipsa er om en så himla rolig tumblrsida! Kika in HÄR och skratta lite (eller antagligen mycket)!

Själv försöker jag hinna med praktik, jogging och att sova (plus lite socialt liv då och då). Idag började terminens sista treveckorsperiod med praktik i Eslöv. Det känns kul eftersom det alltid är kul att hålla i lektioner och att få syssla med det jag kommer arbeta med senare, men samtidigt är de här perioderna alltid lite jobbiga eftersom jag har så svårt att komma in i bra sömnrutiner. Apropå det måste jag lägga mig nu!

Godnatt!

/Hannah

söndag 22 april 2012

Lektionsplanering

Den här dagen har gått åt till att sova för länge, jogga sista rundan för den här veckan samt planera den kommande veckans lektioner (egentligen hade jag tänkt planera inför de tre kommande praktikveckorna, men så långt hinner jag visst inte idag). Imorgon börjar terminens sista praktikperiod. Tre veckor med sömnbrist och sedan åker jag till Kreta och vilar upp mig. Trevligt upplägg ändå!


Jag måste planera lite till. Sedan måste jag sova så att jag kommer upp innan halv sju imorgon. 

/Hannah

lördag 21 april 2012

Igår vs. Idag

Igår vaknade jag på fel sida, kan man säga. Mest för att min telefon hade åkt i golvet och gått sönder. Den är ännu värre idag. Först trodde jag att det bara var glaset, men nu har även den svarta plasten börjat ramla av. Jag har försökt rädda den med lite tejp. En annan tråkig grej igår var att jag försökte bjuda folk på spenatpasta lite sådär sistaminuten men det var ingen som kunde. Med andra ord såg jag ut såhär ungefär hela dagen:

Ful och sur.

Idag har jag däremot haft en ganska fin dag med biljardspel (!), fint väder och lapsangte. Tyvärr tog jag inte en enda bild på detta. Ikväll kanske något roligt händer, jag vet inte ännu. Men jag är på desto bättre humör: 

Glad!

Jag tror att de flesta föredrar Hannah nummer två. Eller... Hannah 2.0.

/Hannah

fredag 20 april 2012

Dagens bedrift

Imorse råkade jag stöta till mobilen som låg på nattduksbordet. Den kraschade i golvet, vilket vanligtvis brukar gå ganska bra, men inte den här gången. Nu är displayglaset helt sprucket och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Nu behöver jag definitivt en ny mobil. Åh! Är det ens lönt att betala för att fixa den här mobilen? Jag vet inte vad det skulle kosta och den är ju ganska gammal och sliten redan. FML, som ungarna brukar skriva.

Det syns kanske inte hur skadad den är, men den är väldigt sprucken och ful. 

Typiskt mig! Gaaaah!

/Hannah

torsdag 19 april 2012

Jag vaccinerar 95 barn, gör det du med!

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.
Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Om ni har en blogg MÅSTE ni göra detta. Tänk vad lätt att hjälpa nästan hundra barn! Det är sällan man får den chansen.

/Hannah

21 Jump Street med Max

Igår gick jag och Max på bio (det är tydligen vår grej!). Det var en gratis förhandsvisning av filmen 21 Jump Street (Jonah Hill och Channing Tatum spelar huvudrollerna). En amerikansk actionkomedi. Ja, ni kan tänka er. Ibland var den lite rolig, ibland var den ganska kass (men jag tror att Max älskade filmen). Hur kan en polis ens tänka tanken att stöta på en gymnasieelev!? Men det värsta var nog den svenska översättningen av "girly" som på något konstigt vänster blev "fjollig". Suck. Hur som helst hade vi väldigt trevligt och roligt, som alltid.

Max plus sorgsen (?) blick plus popcorn i munnen.


/Hannah

tisdag 17 april 2012

Maintenant

Just nu händer det inte så mycket intressant. Eller så kanske det gör det bakom kulisserna någonstans, vem vet? Hur som helst försöker jag gå på föreläsningar, beta av mina fältdagar, planera de kommande tre veckornas lektioner på praktiken, vara aktiv i ett grupparbete, jogga samt ha ett socialt liv. Allt på samma gång. Det går... typ ok. 

Idag är jag helt slut efter för lite sömn inatt och en fältdag i Eslöv. Förhoppningsvis är jag piggare imorgon för då ska jag och Max gå på en förhandsvisning på bio. Det ska bli kul!

/Hannah

måndag 16 april 2012

Magister Hannah, om jag får be!

Yay! Idag har jag fått mitt examensbevis och har nu officiellt en fil. mag. i litteratur, kultur och medier med specialisering engelskspråkig litteratur. Trots att det var ett tag sedan jag blev klar med programmet känns det ändå väldigt kul att ha det på papper. Examen nummer tre, hurra! Och minst en till ska det bli.

Det viktiga pappret. 

/Hannah

söndag 15 april 2012

Backar och tacos

Igår hade jag en riktigt fin dag. Det var för övrigt riktigt fint väder också. Perfekt för en promenad! Och promenaden gick till St Hans backar i Lund där man till och med kan se Öresundsbron och Danmark en klar dag som igår. Jag skäms lite över att jag aldrig har varit där tidigare.

Utsikt åt ena hållet.

Utsikt åt andra hållet.

Igår kväll blev jag dessutom bjuden på tacos. Mums!

/Hannah

Lisas födelsedagsfest

I fredags firade vi fina Lisa som fyller år idag. 

Jag tog med gott vin och fina presenter. 

Vi lekte märkliga golvlekar med ögonbindel.

Josefin kan vara min mest dekadenta vän.

Just hangin'. (Karin och Johanna)

Närbild på Lasse som för övrigt kastade bort min studsboll. Fy dig skämmas!

Ibland har man så kul att det blir suddigt.

Johanna posar.

Finaste Lisa, födelsedagsbarnet herself!

Ingen kommentar.

/Hannah

torsdag 12 april 2012

Spännande!

Just nu känns mitt liv så spännande. Ja, alltså, det kanske inte är så spännande att gå upp tidigt imorgon, men andra saker känns spännande. Det här med min nya träning, till exempel. Idag började jag programmet för vecka tre. Den här veckan är passet 20 minuter varav 8 minuter jogging. Nästa vecka blir det istället 12 minuter jogging och så vidare, och så vidare. Det ska bli kul att se när jag själv märker att min kondition har blivit bättre (förhoppningsvis innan jag och min mamma ska vandra i en ravin på Kreta. den promenaden ska ta flera timmar!). 

Dessutom händer det annat spännande just nu. Men allt kan man ju inte avslöja i sin publika blogg!

/Hannah

onsdag 11 april 2012

Zzznark...

Idag är jag såklart jättetrött efter en lång dag i Eslöv efter för få timmars sömn. Jag skulle nog kunna somna nu, men det vore kanske dumt. 

Eftersom jag är så himla trött orkar jag inte skriva något vettigt. Däremot kan ni istället läsa min systers intressanta blogginlägg (på engelska) om insemination för singelkvinnor. Mycket läsvärt!

Jag ser mer eller mindre ut såhär just nu. Tyvärr ser man inte min nya hårfärg speciellt väl, men så kan det vara.

Godnatt!

/Hannah

Senaste nytt


  • Jag är hemma igen!
  • Jag ska upp aptidigt imorgon.
  • Jag borde ha lagt mig somnat för två timmar sedan.
  • Mitt hår är ganska rött. Ni kanske får en bild imorgon. Eller i övermorgon. Eller aldrig. Vet ej.
  • Nu måste jag verkligen lägga mig!

/Hannah

söndag 8 april 2012

Jag ska till Kreta!

Nu är det klart. Jag ska åka till Kreta i mitten av maj! Så himla kul! Mamma, Anders och Isak ska dit och de hade en extra säng i lägenheten de ska hyra, så den platsen kommer jag ta. Det ska bli så himla skönt med semester på ett varmt ställe. Förhoppningsvis är fina Anna där också. Då skulle hon kunna visa oss runt eftersom hon har bott på ön ganska länge. Åh, vad kul det ska bli!


I can't wait!

/Hannah

lördag 7 april 2012

Påskfrukost

Äsch! Lika bra att börja direkt. Här är min påskfrukost. Säger vi!

 Om nom nom nom...

/Hannah

fredag 6 april 2012

Lekparken

Det är ganska lätt att roa en snart tvåochetthalvtåring. Fint det!



/Hannah

In Pennybridge

Oj, vilken dålig bloggare jag har varit de senaste dagarna! I onsdags hade jag först föreläsning och sedan tog jag tåget till Örebro på eftermiddagen. Jag var inte framme förrän klockan elva. Igår tog jag det mest lugnt och umgicks med familjen. Kanske särskilt med den här filuren:

Lillebror Fredrik.

Idag är det fortfarande lugnt. Jag njuter av ledigheten (med undantag för en joggingtur i snön). Jag läser böcker, tittar på serier, umgås med familjen. Så. Himla. Skönt.

/Hannah

tisdag 3 april 2012

En fin påsk

Nu ser jag fram emot en fin påsk med familjen i Örebro. Det har nästan blivit tradition att jag åker dit över påsk. Det ska bli så himla skönt att ta det lugnt, umgås med fina familjen och äta en massa godis (jag och Johanna har bestämt att påsken är speciell och att vi därför får äta godis två dagar om vi vill, hurra!). 

Det bästa av allt är nog att jag inte tänker sitta med skolarbete i Örebro. Ofta har jag varit tvungen att skriva uppsatser och dylikt när jag har varit där. Allt från mindre uppsatser i olika kurser till kandidatuppsatser. Och det är verkligen inte kul att behöva sitta och skriva när man hellre umgås med familjen. Men ofta har jag valt att åka dit ändå så att jag i alla fall får träffa dem mer än när jag är hemma. Den här gången slipper jag alltså allt pluggande! Jag ska inte läsa en rad i kurslitteraturen och jag kommer inte heller skriva en rad i någon uppsats. Skönt!

Imorgon eftermiddag åker jag till Örebro. Men först ska jag sova och sedan gå på en föreläsning i Malmö. Sedan bär det av!

Vad gör ni i påsk?

/Hannah

En sjal från Oman

När jag hämtade posten idag såg jag att jag hade fått paket. Från finaste barndomsvännen Anna. I paketet låg en sjal som hon har köpt i Oman. Hon tyckte att den mest låg och skräpade hemma och ansåg därför att den borde göra mer nytta hos mig. Och det har hon rätt i. Jag har redan hittat flera användningsområden för den!

Man kan gömma sig bakom den eller få sig själv att se lite mystisk och förförisk ut.

Man kan göra trolleritrick med den. Simsalabim, borta!

Man kan klä ut sig till sur gumma...

... eller använda sjalen som cape och bli en superhjälte.

Eller så kan man använda den som filt när man fryser.
 
Eller varför inte som sarong? Perfekt, ju!

Tack så hemskt mycket för sjalen, Anna! Du är för söt!

/Hannah (en sjal rikare!)

måndag 2 april 2012

Dagens känsla

Just nu känns det som om precis vad som helst kan hända. En skrämmande men väldigt fin känsla. Jag vill känna den ett tag till.

/Hannah

söndag 1 april 2012

Studentikos middag

Häromdagen när jag var och handlade fick jag syn på nudlar. Sådana där nudlar med en liten kryddpåse till, ni vet? Då tänkte jag att det var tusen (mild överdrift) år sedan jag åt sådana nudlar. Så jag köpte ett paket (smak? spicy!). Och idag bestämde jag mig för att efterleva myten om den fattiga studenten som bara äter nudlar. Och gott var det också! Inte så nyttigt kanske...


Förresten har jag nu avslutat min första träningsvecka! Jag känner mig riktigt stolt över mig själv, trots att den här första etappen inte var särskilt jobbig egentligen. Det svåraste är antagligen att motivera sig själv och se till att träna tillräckligt många gånger varje vecka. Vem vet, kanske blir jag en joggare till slut? Tre minuter per tur klarar jag i alla fall (och tur är väl det!).

/Hannah

Egalias döttrar

Nu har jag läst klart Gerd Brantenbergs bok Egalias döttrar som kom ut i slutet på 70-talet. I den här romanen är könsmaktsordningen helt omvänd, vilket betyder att det är kvinnorna som har all reell makt i samhället och jobbar på höga positioner medan männen nästan uteslutande är hemmamän som tar hand om barn och hem. Männens utseende och uppförande är viktigt medan kvinnorna kan göra lite som de vill. Pojkar är rädda för att bli våldtagna av kvinnor ute på natten men får skylla sig själva om de faktiskt blir det. Människor heter kvinniskor och "man" gör inte saker; "dam" gör saker. 

Eftersom de stereotypa könsrollerna har kastats omkull och bytts ut mot varandra får den här romanen en att tänka och reflektera kring vår värld och hur kvinnor och män förväntas vara olika ända från födseln. Man ser strukturer, till och med i språket, som visar att män dominerar och har (och definitivt har haft) makten. Dessutom blir man medveten om hur lätt det är att förklara olika saker och oskrivna regler med hjälp av naturen; det som många förklarar på ett sätt i vår värld förklaras helt annorlunda i Egalia där det är kvinnorna som ses som överordnade männen.


Berättelsen om Petronius och hans vänner som bildar en maskulinistgrupp eftersom de känner sig förtryckta på grund av sitt kön är ganska intressant, men framför allt tycker jag att man ska läsa boken för att den får en att tänka till och dessutom gör en medveten om ens egna fördomar och indoktrinerade "logik". Jag kom på mig själv med att flera gånger tänka att kvinnor hade samma position som kvinnor i vår värld och tvärtom. Därför blev jag glatt överraskad när jag märkte att många kvinnor var "sjökvinnor". Strax insåg jag såklart att detta bara handlade om att det var kvinnorna som hade makten och att det var de som ansågs vara tillräckligt fysiskt och psykiskt starka för den här typen av jobb.

Alla borde läsa den här boken! Och alla som besitter ett uns av analysförmåga kommer säkerligen ställa sig på Petronius och de underordnade männens sida och därigenom inse hur mycket som är orättvist i vårt samhälle. Läs den! Nu!

/Hannah