onsdag 27 juni 2012

Saker som kan hända under en joggingtur i Ed

(OBS! baserat på verkliga händelser!)


  • En fluga flyger in i ens öga precis i början av passet och hänger med de resterande 39 minuterna.
  • En människa på vägen slutar att klippa gräset och skriker "HEJA PÅ!" när en springer förbi.
  • Plötsligt håller en på att springa på en kopparorm.
  • På vägen möts en av en halvnaken karl på rollerblades. 

Ja, lite så var det. Eller precis så.


/Hannah

måndag 25 juni 2012

...

Jag började skriva något helt annat men det lät så töntigt och melankoliskt att jag fick låta bli. Det är bara en sådan där kväll, ni vet. Eller ni kanske inte vet. Struntsamma.

Just nu lyssnar jag mycket på den här:


Jag tycker att den är så himla fin. Ja, alltså, trots att den är med i Nikons reklamfilm.

Äsch, nu ska jag se en serie eller två och sedan sova. Imorgon är det jobb igen. Fyra dagars jobb och sedan en ledig helg, fint!

Godnatt på er. 

/Hannah

söndag 24 juni 2012

Lite midsommar

Här spöregnar det och jag jobbar natt hela helgen, även inatt. Så kul är det här! Men det var inte det jag skulle skriva om, utan om min midsommarafton. 

Eftersom jag började jobbade vid fyra i fredags satsade vi på en midsommarlunch så att jag också fick fira lite midsommar. Vi var okonventionella och åt tacopaj(!) men var också traditionsenliga och mumsade på mormors jordgubbstårta till efterrätt. 

 Godaste tårtan!
Finaste brorsonen Viggo hoppade på studsmattan.

Sedan var det helt enkelt dags för mig att jobba natt hela midsommarhelgen. Men jag klagar inte. Det blir ju en himlans massa pengar för ganska lite jobb!

Hur var er midsommar?

/Hannah

torsdag 21 juni 2012

Ny frisyr

Igår tyckte jag att det var dags att klippa bort mina slitna toppar och göra något nytt med mitt hår. Det tyckte nog min frisör Mia också.

Här kommer före- och efterbilden:

Före: Långt och slitet jäkla hår.

Efter: Kortare plus lugg.

Jag tycker att det blev bättre och framför allt friskare!

/Hannah

tisdag 19 juni 2012

Hej och förlåt

Hej på er! Jag måste be om ursäkt. Jag är alltid dålig på att blogga när jag är i Ed, vilket jag ju kommer vara hela sommaren. Tant pis, som en säger på franska.

Det händer inte så mycket just nu. Jag har jobbat några dagar sedan jag kom hit och jobbet får jag såklart inte skriva om i min blogg. Inte särskilt mycket i alla fall. Hur som helst tycker jag att det har gått bra och det känns som om det kommer att funka även den här sommaren. Just nu ser det ut som om jag kommer jobba till den 15:e augusti. 

Annars har jag varit med på lillebrors skolavslutning, joggat runt sjön några gånger, fikat hos farmor, ätit en del jordgubbar och glass och lite annat. Imorgon tänkte jag klippa mig och sedan äta lunch med bästa Maria. Efter det ville mormor bjuda på fika. Fint!

Just nu är jag ledig tre dagar. Så himla skönt! Till helgen jobbar jag nämligen natt fredag till söndag. Inte så mycket midsommarfirande, men det blir mycket pengar.

/Hannah

torsdag 14 juni 2012

Första dagen

Nu har jag precis gjort min första (och enda!) introduktionsdag på jobbet. Imorgon och på lördag ska jag jobba (förhoppningsvis sovande) natt. Det känns spännande! Och idag har det känts som om jobbet är sig ganska likt och att jag kommer klara det finemang. En mycket bra känsla!

Snart dags att sova. Jag har lovat att följa med till kyrkan imorgon och vara med på lillebrors sommaravslutning. Efter det blir det pizza- och glasskalas innan mitt jobbskift börjar.

/Hannah

onsdag 13 juni 2012

Kvar på att-göra-listan

Om drygt två timmar går tåget mot Ed. Detta är kvar på min att-göra-lista:

  • Gå ut med sopor och återvinning
  • Duscha
  • Packa de sista sakerna
  • Bespruta stället
  • Stänga av strömmen

Jag hoppas verkligen att jag inte har glömt göra eller packa något viktigt. Egentligen hade jag tänkt ta med mig min laptop, men jag vet inte om jag orkar ta med mig en fjärde väska...

/Hannah

tisdag 12 juni 2012

Ok, jag tror att jag behöver en större väska

Alltså. Att packa kläder (och böcker!) för en hel sommar är inte lätt. Eller egentligen är det ganska lätt. En packar helt enkelt allt en vill ha med. Problemet uppstår när en inser att väskan är för liten. Sedan kanske en borde ta en funderare över sina prioriteringar när ungefär halva väskan består av böcker.

Som alltid när jag packar hamnar en massa kläder som ska packas ner på sängen. Kaos!

Resväskan är överfull med böcker och kläder och när jag läser på packlistan ser jag en massa saker som jag har glömt bort. Typ joggingskor. Sminkväska. Extraskor. Kamera plus laddare. Med andra ord en massa saker som tar en massa plats. Hur. Ska. Jag. Lyckas. Med. Detta?!

Detta är alltså innan jag har packat ner det mesta av kläderna. Suck!

Ok. Bäst att jag fortsätter packa. Eller försöker i alla fall. Ångest!

/Hannah

måndag 11 juni 2012

Idag har jag...

... gjort listor med allt som ska göras, köpas och packas innan avfärden till Ed på onsdag.

... shoppat två par byxor. Vanligtvis hittar en inte så mycket bra kläder i lilla Ed. Imorgon fortsätter shoppingen i Malmö eftersom jag är på jakt efter ett par shorts.

... joggat förra veckans sista pass. Ja, jag vet. Jag är dålig. Men igår var jag helt slut efter helgens alla bravader och dessutom hade jag lite ont i benhinnorna. Så den här veckan blir det fyra joggingpass.

... använt mig av appen Runkeeper och sett att min runda just nu är ungefär 4,5 km. Mer än vad jag trodde!

... sett en massa glada studenter på lastbilsflak och blivit chockad av insikten att det är 7 år sedan jag tog studenten.

... blivit pepp över att nya säsongen av True Blood har börjat!

... tagit det ganska lugnt egentligen.

Imorgon blir det en sista tur till Malmö innan avresan för lite shopping och umgänge med fina vänner.

/Hannah

Tosselilla

Igår åkte jag, Lisa, Karin och Sascha till sommarlandet Tosselilla i Tomelilla. Lisa hade gratisbiljetter och vi fick låna Karins familjs bil, så vi körde helt enkelt dit för att ha lite kul tillsammans med en del av Skånes 5-åringar (ehem!). Vi åkte karuseller, hoppade, åkte go-kart samt struntade i badlandet eftersom det var lite kallt i luften. Kul dag!

Karin känner sig som hemma.

Lisa också!

Det faktum att rutschkanan var ungefär lika lång som Karin och Lisa stoppade dem inte.

Min lyxmat på stället.

Den här hoppgrejen var livsfarlig. Men jag var lite bättre än både Lisa och Karin på att ta mig upp efter att ha ramlat.

Till sist åkte vi go-kart (jag kom i alla fall tvåa!). Sascha, Lisa och jag (plus Karin bakom kameran).

Så himla konstig men rolig dag! Det är sånt vi gör, mina vänner och jag. 

/Hannah

söndag 10 juni 2012

Inflyttningsfest

Igår var jag och en massa andra personer bjudna på fest hos Amanda och Johanna som nyligen har flyttat ihop. De bjöd på cupcakes, bål, quiz och trevligt folk. En bra kväll!

Lite såhär såg det ut (bilderna av bra kvalitet har jag troligen stulit  från Kristin. och någon från Karin):

En massa goda cupcakes!

Värdinnan Amanda visar hur mycket hon älskar sina cupcakes.

Kristin är nyttig och käkar gurkstavar med dipp. Jag käkar cupcakes.

Lite såhär ser jag ut när jag inser att någon faktiskt ser hur jag moffar i mig bakverk. Johanna ser mest oberörd ut.

Jag och Lisa.

Amandas lilla Mollie plus mjukdjur ville gosa lite.

Lasse var kvällens farfar och tog det lugnt i gungstolen.

/Hannah

Hejdå fina Ute!

Finaste (och tyska!) Ute har varit på besök i Lund en dryg vecka. Hon har varit här och opponerat på en masteruppsats samt har försvarat sin egen. Som tur är fick vi tillfälle att träffas ett par gånger och i torsdags sov hon över hos mig. Jag blir alltid så himla glad när jag får träffa fina vänner som jag sällan har chansen att träffa. I fredags sade vi hejdå till varandra. Då skulle Ute nämligen vidare till Uppsala och sedan hem till Berlin igen. Förhoppningsvis tar jag mig en tur till Berlin i september eller senare i höst. Det vore så kul!

Ich vermisse dich!

Jag hoppas verkligen att det bara dröjer några månader tills jag träffar min favorittyska igen!

/Hannah

lördag 9 juni 2012

Herrå!

Hejhej! Nu ska jag och mitt cupcakepaket åka till en inflyttningsfest i Malmö. Och imorgon ska jag antagligen åka till ett sommarland!


Hej så länge!

/Hannah

Rock of Ages

I torsdags gick jag och Lisa på en förhandsvisning av filmmusikalen Rock of Ages. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Den var lite schizofren. Och bara det faktum att någon låter Tom Cruise vara med i en musikal är ju märkligt. Det skulle vara en rockmusikal men de unga skådespelarna som spelade filmens turturduvor hade inte direkt rockröster. Jag blev riktigt irriterad över att den kvinnliga huvudrollsinnehavaren hade en sådan där smörig flickröst som inte alls passade låtarna. Hon spelade en tjej som älskar rock men kändes bara som en poser. Inte ens när det handlar om rock får kvinnor vara coola och tuffa. 

Allt var inte dåligt. Vissa scener var lite roliga. Till exempel relationen mellan Alec Baldwin och Russel Brand. När de sjöng kändes det mest som en parodi på musikaler, men en ganska rolig sådan. Sedan tyckte jag att Catherine Zeta-Jones spelade en rolig karaktär som till synes hatade rock och ville förinta den. 

Jag blev lite irriterad över att kvinnorna hela tiden blev helt tagna av männen och hade svårt att koncentrera sig på grund av männens "sexighet". Å andra sidan brukar det vara män som fördummas och inte kan hålla ögonen borta från kvinnor i diverse filmer och serier, så med tanke på det var det kanske trevligt med lite omväxling, även om det fördummar kvinnor. 

Kort och gott kan jag säga att filmen var ganska dålig och väldigt förutsägbar men att den hade sina ljusa stunder. Bättre än så kan jag inte förklara!


/Hannah

torsdag 7 juni 2012

The Hunger Games

Igår gick jag och Lasse på bio och såg The Hunger Games. Jag är så glad över att jag hann se den på bio! Det var ju inte särskilt längesedan jag läste ut boken. Gissa om jag var spänd på att se filmen!

Trots att jag visste om vad som skulle hända tyckte jag att även filmen var ganska spännande. Den var ganska trogen boken, även om vissa saker var ändrade och vissa personer hade tagits bort helt. Jag tyckte att slutet hade kunnat vara lite mer exakt som det i boken. Annars tyckte jag ändå att saker och ting var ungefär som jag hade föreställt mig. 

Jag tyckte om filmen. Lasse tyckte att den var lite för snäll och barnvänlig, vilket jag kanske kan hålla med om till viss del. Jag kan tänka mig att jag gillade filmen mer för att jag visste mer än Lasse eftersom jag har läst boken. Jag kände till fler detaljer om bakgrundshistorien och varför karaktärerna gjorde som de gjorde. 

Jag tycker definitivt att ni ska se den här filmen, men läs boken först! Nu vill jag läsa de två andra böckerna i den här trilogin.

HÄR kan ni se trailern! 

Nu ska jag faktiskt strax iväg och gå på bio igen. En förhandsvisning med Lisa. Mer om detta senare eller imorgon.

/Hannah

3 minuter har blivit 30

Kommer ni ihåg för en massa veckor sedan när jag började jogga? Första veckan var det bara 3 minuter per pass. Helt otroligt patetiskt men någonstans får en ju börja. Och jag följde programmet till punkt och pricka. Börja sakta, öka en del varje vecka. 

Igår, efter att ha skickat in terminens sista uppsats och tagit sommarlov, var det dags för veckans första joggingpass. Och det var otroligt jobbigt. 36 minuter, varav 30 minuter jogging. 1 minut rask promenad plus 5 minuter jogging gånger 6. Men jag klarade det. Och jag känner mig så stolt över mig själv! Tänk att jag efter drygt två månader kan jogga tio gånger mer än de 3 minuterna jag började med! Det är ändå ganska häftigt, trots att 30 minuter kanske inte är jättemycket. Men 30 minuter är definitivt ett träningspass som gör skillnad. 

Om tre veckor ska jag kunna jogga 40 minuter per pass. Det återstår att se om jag lyckas med det, men det tror och hoppas jag!

Om någon undrar så håller jag mig till programmet förutom när det gäller hur många gånger en springer per vecka. Just nu borde jag enligt programmet jogga fyra gånger per vecka och till slut fem gånger per vecka. Det tycker jag är för mycket för att hålla mig motiverad, så jag joggar tre gånger per vecka och har tänkt fortsätta med det.

Ska ni träna något i sommar?

/Hannah

tisdag 5 juni 2012

Sommarböcker

Något av det bästa jag vet är att välja nästa bok jag ska läsa. Jag har alltid en massa böcker i bokhyllan som jag vill läsa. Kan ni då tänka er lyckan att välja ut alla böcker jag ska läsa i sommar?! Nästa vecka åker jag till Ed för att sommarjobba. Självklart måste jag ha med mig en del böcker för att klara sommaren. Eftersom jag vet att jag inte kommer hinna/orka läsa så mycket som jag vill har jag begränsat mig till tio böcker (plus två seriealbum). Det var väldigt svårt att välja, men det blev några klassiker, några barnklassiker, någon svensk bok och lite samtida engelska romaner. 

Sommarbokshögen.

Hela listan: The Magicians - Lev Grossman, Att springa - Maria Sveland,  A Room of One's Own  - Virginia Woolf, Peter Pan - J.M. Barrie, Sense and Sensibility - Jane Austen, The Princess and the Goblin - George MacDonald, Through the Looking-Glass - Lewis Carroll, What Katy Did - Susan Coolidge, Mr Vertigo - Paul Auster, Special Topics in Calamity Physics - Marisha Pessl, Ja till Liv!  - Liv Strömquist, Einsteins fru - Liv Strömquist.

Nu kom jag precis på att jag inte har med en enda fransk bok i högen. Detta måste jag åtgärda! Det blir nog ett par franska böcker också (antagligen Anna Gavaldas Je l'aimais och Candide av Voltaire). Och plötsligt blev det minst 12 böcker (plus två seriealbum!)...

Vad vill ni läsa i sommar?

/Hannah

Några ögonblick från Siesta!

Vi hade en himla fin festival i helgen, Maria och jag. Om en bortser från kylan och regnet då. Men vi sov som sagt bara i tält en natt, sedan sov vi i Lund. Väldigt skönt kan jag meddela! 

Här kommer några ögonblick från Siesta! Tyvärr har jag inga bilder från i fredags eftersom min mobil var död då. Dessa kommer således från i torsdags och i lördags:

Det var torsdag, tältet var uppe och vi tog varsitt glas vin. Fint!

Festival! Vid ingången träffade vi en tjej från Ed som kände igen oss. Kul!

Maria fick ett foliesvärd av langosförsäljaren. Oklart varför. 

Den första konserten vi såg var Royal Republic. Skitbra!

Snyggare och charmigare karl får en leta efter.


Snart var det dags för The Hives som jag har velat se i mer än tio år. Äntligen!

Maria, jag och mitt läppstift på tänderna var pepp!

Howlin' Pelle och The Hives!

Lika elegant som vanligt.

Jag var glad, Maria var trött.

Fat Mike i NOFX, mitt favoritband!

El Hefe!

Hela bandet.



 El Hefe spelade trumpet.

Finaste Ben Gibbard i Death Cab for Cutie

Kärlek på den. 

I fredags såg vi till exempel Kapten Röd och Syster Sol. Mycket bra båda två!

Jag tyckte att alla konserter var väldigt bra, men jag saknade vissa favoritlåtar både när vi lyssnade på The Hives och på Death Cab for Cutie. Men sånt är livet. Jag är så himla glad över att jag fick se dem och att att Ben spelade I Will Follow You into the Dark

På plats träffade vi även på bästa Anna, Malin och Eric. Kul! Himla fin helg ändå. 

/Hannah

lördag 2 juni 2012

Siesta!

Idag är det tredje och sista dagen av festivalen Siesta! i Hässleholm. Natten mellan torsdag och igår sov vi i tält på den tillhörande campingplatsen. Det var iskallt och regnigt så efter lite skäll från min kompis Anna bestämde vi oss igår för att åka hem till Lund och sova. Det var nog årets bästa beslut, trots att hela kalaset plötsligt blev lite dyrare. Det var så himla skönt att sova i en riktig säng och i en varm lägenhet med riktig toalett. Vilken lyx! 

Hittills har vi sett band som The Hives, Royal Republic, Kapten Röd och Syster Sol. Mer om det senare.

Nu ska vi snart åka tillbaka till festivalen. Såhär pepp är vi nu:

Yeah, let's go to the punk rock show!

/Hannah